14.5.21

Σφοδροί βομβαρδισμοί και καταιγισμός από ρουκέτες σε Γάζα και Ισραήλ - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ

 


Οι Ταξιαρχίες Εζ αντ Ντιν αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εκτοξεύθηκαν άλλες 100 ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής πόλης Ασκελόν, μετέδωσε ο παλαιστινιακός ραδιοφωνικός σταθμός Ντούνια αλ Ουάταν.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε αντίποινα για «τον θάνατο αμάχων και μαχητών του κινήματος και την καταστροφή υποδομών στη Λωρίδα (της Γάζας)» σε ισραηλινές επιθέσεις.

Νωρίτερα σήμερα, οι Ταξιαρχίες Εζ αντ Ντιν αλ Κάσαμ είχαν ανακοινώσει την εκτόξευση 50 ρουκετών εναντίον της Ασκελόν και της Ασντότ. Παράλληλα, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ο ένοπλος βραχίονας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν επίσης ρουκέτες εναντίον των πόλεων Μπερσέβα, Ασκελόν και Σντερότ. Από την πλευρά τους οι Ταξιαρχίες Νάσερ Σάλαχ αντ Ντιν, ο στρατιωτικός βραχίονας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, ανακοίνωσαν πως εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον της Νετιβότ, πόλης στο νότιο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον πόλεων του Ισραήλ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενημέρωσε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν επτά Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν άλλοι 523.

«Σε αντίδραση (σ.σ. στις επιθέσεις)», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν πάνω από 650 θέσεις των τρομοκρατών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης ρουκετών και δέκα υπόγειων στοών που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις», ενώ «σκότωσαν πάνω από 100 μαχητές της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 620 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιδρομές.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων και παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν έχουν σταματήσει από τη 10η Μαΐου, πυροδοτήθηκαν από τις ταραχές στο τέμενος Αλ Άκσα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας ξέσπασαν εξάλλου μετά την απόφαση δικαστηρίου του Ισραήλ να διωχθούν οικογένειες Παλαιστινίων από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα και να παραχωρηθούν ακίνητα σε εβραίους εποίκους, με το σκεπτικό ότι ανήκαν στις οικογένειές τους πριν από το 1948. Εκκρεμεί η λήψη τελεσίδικης απόφασης.

https://www.real.gr/