23.5.21

Ιταλία: Τραγωδία απο πτώση τελεφερίκ- Εννέα νεκροί και δύο παιδιά σοβαρά τραυματισμένα

 


Ένα τραγικό δυστύχημα συγκλονίζει την πόλη Βερμπάνο στην Ιταλία, όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο την τττώση καμπίνας τελεφερίκ. Δύο παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Βερμπάνο στην Ιταλία, όταν μία καμπίνα τελεφερίκ που μετέφερε πάνω από 11 τουρίστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έπεσε στο βουνό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άτομα.

Επίσης δύο παιδιά -ηλικίας 9 και 5 ετών σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica- τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Μαργαρίτα» της πόλης Τορίνο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, η καμπίνα έπεσε γύρω στη μία το μεσημέρι φτάνοντας μόλις 100 μέτρα μακριά απο τον τελευταίο πυλώνα πάνω στο βουνό, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της διαδρομής στην περιοχή της λίμνης Ματζόρε. Το δυστύχημα συνέβη γύρω στα 1500 μέτρα υψόμετρο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως έσπασε κάποιο από τα ατσάλινα σχοινιά. Έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα της αστυνομίας για να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και στο σημείο έφθασαν άνδρες της αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης καθώς επίσης και ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Κατά την ανάβαση προς το Μοταρόνε, ένα πυροσβεστικό όχημα ανατράπηκε, αλλά κανένας από τους διασώστες δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο της τραγωδίας, έχουν κλείσει.

Το τελεφερίκ της γραμμής Στρέσα-Ματαρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά το lockdown.

Από το 2014 έως το 2016, το τελεφερίκ είχε κλείσει. Η εταιρεία Leitner το ανακαίνισε, με συνολικό κόστος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, γράφει η Repubblica.

Το τελεφερίκ κάνει ένα ταξίδι περίπου είκοσι λεπτών από τη λίμνη στο Μοταρόνε και κάθε νέα διαδρομή αναχωρεί ανά 20 λεπτά.

https://www.newsbomb.gr/