28.5.21

Μιθριδάτης: Σαρώνει το νέο τραγούδι του - Στίχοι «φωτιά» με πολιτικές αιχμές


Το καλλιτεχνικό μανιφέστο του Μιθριδάτη αποτελεί από το πρωί το επίκεντρο της συζήτησης στο ελληνικό Twitter

Τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου το νέο τραγούδι του Μιθριδάτη με τίτλο «Για να μην στα χρωστάω», μέσω του οποίου στέλνει τα δικά του πολιτικά μηνύματα.

Το 12λεπτο μουσικό κομμάτι χωρίζεται σε έξι μέρη και κεντρικά θέματα του σχολιασμού του είναι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, καθώς και το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση γι' αλλαγές στα εργασιακά.

AD

«Τον τελευταίο καιρό, γράφω ένα καινούργιο κομμάτι. Είχα σκοπό να μην ασχοληθώ με αυτό που βιώνουμε, αλλά τελικά θα ασχοληθώ. Είναι ένα κομμάτι με θέμα το τι βιώνουμε στην Covid εποχή. Δεν επικεντρώνεται αποκλείστηκα στην πανδημία, αλλά στα αποτελέσματα που φέρνει. Το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία και ο κορονοϊός. Οι πρωταγωνιστές είναι το θεματάκι μας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο συμπεριφορισμός μας εν καιρώ πανδημίας. Η πανδημία είναι το φόντο. Πώς είναι στο "Walking Dead" τα ζόμπι που είναι ουσιαστικό το σκηνικό, το περιβάλλον; Η πλοκή είναι μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι γίνεται και με την πανδημία. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και κοινωνική διαχείριση. Είτε από την κυβέρνησή μας είτε από το λαό μας. Αυτό ετοιμάζω αυτή την στιγμή και πολύ σύντομα θα έχω την χαρά να το μοιραστώ μαζί σας» είχε δηλώσει ο ράπερ πριν από λίγο καιρό.

AD

Το καλλιτεχνικό μανιφέστο του Μιθριδάτη αποτελεί από το πρωί το επίκεντρο της συζήτησης στο ελληνικό Twitter, με τους χρήστες να τον αποθεώνουν και το όνομα του ράπερ να φιγουράρει στο πρώτο τρεντ, ενώ στο Youtube έχει ξεπεράσει τα 100.000 views.

Ποιος είναι ο Μιθριδάτης

Ο Μιθριδάτης Χατζόγλου ή απλά Μιθριδάτης έγινε ευρύτερα γνωστός ως μέλος του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Είναι γιος των ηθοποιών Κώστα Χατζόγλου και Ανθής Γούναρη. Σε ηλικία 15 ετών, εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Μέχρι το 1994, εργαζόταν ως υπάλληλος σε κατάστημα Metropolis. Την ίδια εποχή, φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία αποφοίτησε τελικά το 2019.

AD

https://www.ethnos.gr/

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη