16.5.21

Γλυκά Νερά: Στο «μικροσκόπιο» σύλληψη ληστή στον Έβρο – Ερωτήματα για την φονική ληστεία




Νέα δεδομένα και ζητούμενα στο θρίλερ των Γλυκών Νερών – Η ύποπτη κίνηση γεωργιανού ποινικού μετά την δολοφονία της Καρολάιν και οι απορίες για τον τρόπο που δολοφονήθηκε η 20χρονη.

Η σύλληψη τα τελευταία 24ωρα ενός ποινικού από τη Γεωργία στον Εβρο στην προσπάθεια φυγής του από την χώρα, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια διαλεύκανσης της εν ψυχρώ δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν την Τρίτη το βράδυ στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», πληροφορίες που είχαν προκύψει –κυρίως από ανάλυση DNA -ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ένας από τους πέντε δράστες της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους.

Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να έχουν εντοπίσει τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιστατικών –σε Γλυκά Νερά και Πικέρμι- και να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον λόγο που ο εν λόγω αλλοδαπός έσπευσε να διαφύγει τα τελευταία 24ωρα από την χώρα. Παρότι η εγκληματική ενέργεια στην οποία φέρεται να εμπλέκεται είχε σημειωθεί προ περίπου 70 ημερών.

Τα πέντε νέα ερωτήματα για την φονική ληστεία

Τα ερωτήματα όμως για τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά την περασμένη Τρίτη, πληθαίνουν για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ενα από τα βασικά που ανακύπτουν είναι γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας (σ.σ. στον ίδιο χώρο ήταν κι ο 32χρονος πιλότος). Καθότι όπως αναφέρουν στο «Βήμα» ιατροδικαστές όπως και άλλοι χειριστές παρομοίων περιστατικών : «αν της έφραζαν για περίπου ένα λεπτό την μύτη και το στόμα θα έχανε –λόγω του νεαρού της ηλικίας της- μόνο τις αισθήσεις της. Κάτι που συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες λαβές πολεμικών τεχνών όπως το τζούντο. Η κατάσταση λιποθυμίας της 20χρονης, θα διευκόλυνε τα εγκληματικά σχέδιά τους αφού προφανώς δεν θα φώναζε, δεν θα αντιδρούσε. Όμως παραμένει άγνωστο γιατί έδειξαν τέτοιο μένος και έφραξαν στόμα και μύτη για τουλάχιστον 3-5 επιπλέον λεπτά, δηλαδή του χρόνου που απαιτείται σε άτομα τέτοιας ηλικίας για να επέλθει ο θάνατος». 

Ένα δεύτερο ερώτημα που διατυπώνουν οι αστυνομικοί είναι γιατί οι άγνωστοι δράστες έδεσαν με σχοινί και μονωτική ταινία πολλών μέτρων το πρόσωπο, τον λαιμό, τα πόδια αλλά και με μπροστά τους αγκώνες, τα χέρια του 32χρονου πιλότου ενώ την άτυχη 20χρονη την έδεσαν πισθάγκωνα και χρησιμοποίησαν για την ακινητοποίησή της κυρίως τα ρούχα της (βρέθηκε ημίγυμνη). Με συμπληρωματικό ζητούμενο γιατί οι κακοποιοί όταν είδαν την αντίδραση της Καρολάιν –όπως περιγράφεται- δεν επιχείρησαν να της φράξουν κι εκείνης το στόμα με μονωτική ταινία και επέλεξαν να την σκοτώσουν.

Σημειώνεται ακόμη ότι σχεδόν μόνιμη τακτική των ληστών είναι να δένουν τα χέρια των θυμάτων τους πισθάγκωνα για να αποφύγουν οποιαδήποτε αντίδρασή τους. Μία τρίτη απορία των αστυνομικών είναι γιατί οι ληστές στην φυγή τους δεν χρησιμοποίησαν καμιά μπαλκονόπορτα ή την κεντρική έξοδο του κτιρίου και το μόνο σημείο που φαίνεται να έχουν περάσει ήταν το παράθυρο του υπογείου, όπου φαίνεται να έχει μετακινηθεί το παραθυρόφυλλο.

Ζητούμενο όμως είναι επίσης γιατί οι ποινικοί εισβολείς όχι μόνο δεν έκοψαν το ρεύμα ή τις τηλεφωνικές γραμμές στο σπίτι, όπως συνηθίζουν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά άφησαν και το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου με το οποίο κάλεσε –με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας- την ΕΛ.ΑΣ . Κι αυτό γιατί όπως είπε είχε λιποθυμήσει για αρκετή ώρα λόγω της πίεσης από το δέσιμο. Κι ενώ ο 32χρονος πιλότος κατέθεσε ότι είχε αναφέρει από την αρχή στους κακοποιούς που βρίσκονταν τα χρήματα και τα τιμαλφή. 

Ακόμη οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε κάποιες αναφορές του 32χρονου ότι «οι δράστες είχαν ένα ασημί περίστροφο, κι ένα μαύρο πιστόλι» που θεωρείται οπλισμός που δεν χρησιμοποιείται συχνά. Κάτι που ίσως οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα. Οπως εξάλλου σε αναφορά περιοίκου ότι δεν άκουσε το σκυλί του ζευγαριού, που φαίνεται ότι κρεμάσθηκε από τους δράστες- να «γρυλίζει» ή να «κλαψουρίζει» και όχι να γαυγίζει.

Κρίσιμο ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι να ανακαλύψουν περαιτέρω ίχνη των δραστών –στην άφιξη ή τη φυγή τους από το σπίτι όπως και αξιοποιήσιμα στοιχεία[u1] (DNΑ, αποτυπώματα, δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων) μερικά από τα οποία έχουν ήδη αναλυθεί.

https://www.in.gr/