13.5.21

Δεύτερο χτύπημα ισραηλινών κατά τουρκικού κτιρίου

 Ο Νετανιάχου αποφασισμένος για όλα

Κρίσιμες ώρες διάγουμε σε σχέση με την σοβαρότατη κατάσταση στο Ισραήλ, με σχεδόν προαποφασισμένη την χερσαία εισβολή ισχυρότατων Ισραηλινών μονάδων τεθωρακισμένων και κομάντος στην Γάζα για την εξουδετέρωση των βάσεων πυραύλων της Χαμάς.


Tαυτόχρονα, οι Ισραηλινοί, βομβάρδισαν κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της τουρκικής οργάνωσης Yardimeli, στη Λωρίδα της Γάζας. 

Μην ξεχνάμε πως χθες, χτύπησαν τα γραφεία της οργάνωσης ΤΙΚΑ.

Το γενικό επιτελείο του ισραηλινού στρατού, όπως αναφέρει σήμερα ο τύπος της χώρας, θα συσκεφθεί για να εγκρίνει τα σχέδια χερσαίας επίθεσης στη Γάζα. Τα σχέδια για πιθανή επίθεση στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας θα υποβληθούν στο Γενικό Επιτελείο για έγκριση αργότερα σήμερα.


Ο ισραηλινός στρατός τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτύξει ισχυρότατες χερσαίες δυνάμεις στα σύνορα με την Γάζα, με ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών, την ταξιαρχία πεζικού Golani και την 7η ταξιαρχία τεθωρακισμένων, έτοιμες για εισβολή, αναμένοντας απλά να ακουστεί η κωδική ονομασία της επίθεσης στον ασύρματο για να εισέλθουν  στην Γάζα.
Αυτά τα σχέδια, εκπονήθηκαν από το αρχηγείο της Νότιας Διοίκηση, και θα δοθούν στην πολιτική ηγεσία του Ισραήλ για έγκριση.


Τα νέα επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγα λεπτά από τον Ισραηλινό Ταξίαρχο Hidai Zilberman, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο οποίος είπε ότι τέτοια σχέδια έχουν προετοιμαστεί και υποβληθεί στο Γενικό Επιτελείο του Ισραηλινού Στρατού για έγκριση.

Οι μάχες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών συνεχίζονται εν μέσω ανταλλαγής πυραυλικών επιθέσεων, αν και η έντασή τους είναι χαμηλότερη από χθες.

Τις τελευταίες 3-4 ώρες, οι σειρήνες του συναγερμού για  επιθέσεις πυραύλων ακούστηκαν έξι φορές. Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι της τρομοκρατικής οργάνωσης Islamic Jihad επιβεβαίωσαν τη δολοφονία των ηγετών τους.

Οι ίδιοι υποσχέθηκαν ότι αν το Ισραήλ αντεπιτεθεί, θα υλοποιηθούν ακόμη πιο σκληρές και σκληρές επιθέσεις πυραύλων κατά αμάχων και της ίδιας της Ιερουσαλήμ.

Το θέμα στην όλη υπόθεση είναι το πως θα αντιδράσει η Τουρκία και ο Ερντογάν σε αυτό το πιθανότατο σενάριο, μιας και εχθές ζήτησε την αποστολή ισλαμικής στρατιωτικής δύναμης  στην Λωρίδα της Γάζας.

Δεν αποκλείεται να έχουμε κινήσεις "στρατιωτικού χαρακτήρα" από την Τουρκία, σε Συρία και Κατεχόμενα, σε μια προσπάθεια εκβιασμού της ισραηλινής κυβέρνησης.

Στην Κατεχόμενη Κύπρο οι Τούρκοι άλλωστε διαθέτουν ισχυρότατες δυνάμεις και βάση επανδρωμένων εναερίων οχημάτων με πυραύλους.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την ζοφερή πραγματικότητα στο εσωτερικό, είναι ικανός να βάλει “φωτιά” στην Μέση Ανατολή, και αυτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με ειδικούς είναι μέσα στην ιδεολογία που τον διακατέχει, όσο και εξωφρενικό και αν ακούγεται.      

Χθες Τούρκος Συνταγματάρχης ε.α. ειδικός πληροφοριών και του ψυχολογικού πολέμου Coşkun Başbuğ, σε δήλωση προς τον τουρκικό τύπο ξεπερνώντας τα όρια ανέφερε ότι "στο Ισραήλ έχουμε την απαρχή ενός παγκόσμιου θρησκευτικού πολέμου, μεταξύ “ των Σταυροφόρων και των ισλαμικών κρατών”.

Η καλύτερη απάντηση σε ό, τι κάνει το Ισραήλ σήμερα στην περιοχή, είναι η τακτική της κατά μέτωπο επίθεσης. Η χώρα αυτή κατανοεί καλύτερα αυτήν την τακτική, διότι ως κράτος έχει ένα ανάλογο δόγμα που το εφαρμόζει πολύ καλά, για αυτό και μια ανάλογη γλώσσα, είναι αυτή που κατανοεί καλύτερα.

Για να το εφαρμόσουμε, πρέπει πρώτα απ 'όλα να διαθέτουμε  μια μεγάλη στρατιωτική, ένοπλη δύναμη στα χέρια μας, ανέφερε ο ίδιος.

Μιλάμε για μια άκρως επικίνδυνη λογική, η οποία όπως όλα δείχνουν, διακατέχει ενδεχομένως ένα μεγάλο αριθμός εν ενεργεία Τούρκων ισλαμιστών αξιωματικών που πρόσκεινται στο ΑΚΡ και τον Ερντογάν, οι οποίοι και τον συμβουλεύουν.

 https://www.pentapostagma.gr/