27.5.21

«Απασφάλισε» ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τζαβάρας εναντίον του Κ.Μητσοτάκη: «Πήγε στο Χάρβαρντ αλλά είναι αμόρφωτος!» (βίντεο)

 


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας συνεχίζει την ολομέτωπο επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση λόγω της κατάργησης των πανεπιστημιακών τμημάτων στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, αλλά και την απαξίωση που έλαβε όταν εξέφρασε την αντίθεσή του.

«Δεν μπορώ να παραστήσω τον κοσμοπολίτη, όταν καταργούν ένα τμήμα άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή και τη γνώση», είπε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Υπερασπίζομαι ότι το πτυχίο που παίρνει κάποιος από ένα Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει και ανάλογο μορφωτικό αποτύπωμα. Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ που σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι έχεις κάνει κοινωνικές ή οικονομικές σπουδές, όταν το αντίστοιχο μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, «φωτογραφίζοντας» τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος διατυμπανίζει παντού ότι έχει πτυχίο... κοινωνικών σπουδών από το Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό στα οικονομικά.

Ο κ Τζαβάρας αιτιολογώντας  την απόφασή του να μην πολιτευθεί ξανά, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ευλογεί το παράλογο, τονίζοντας ότι μια περιοχή με 800.000 στρέμματα κάμπου, επιβάλλεται να έχει μια σχολή Γεωπονίας έτσι ώστε να συνδέεται η επιστήμη με την γνώση και τη φυσιογνωμία της περιοχής. 

«Εγώ αντέδρασα σε μία διαδικασία που είχε ως σκοπό από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών να κάνει ένα στρατηγικό επανασχεδιασμό της δράσης του Πανεπιστημίου από την οποία διαδικασία προέκυψε μία απόφαση που έλεγε ότι 5-6 τμήματα στο Αγρίνιο στον Πύργο την Αμαλιάδα και την Πάτρα ή συγχωνεύονται ή μεταφέρονται. Αυτή η απόφαση στη συνέχεια με παρεμβάσεις πολιτικές στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, εκεί που ήταν τα 4-5 τμήματα έφυγε από την μέση.

Το Αίγιο γιατί ενδιαφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Αγρίνιο λόγω τοπικών βουλευτών και έμειναν ο Πύργος και η Αμαλιάδα. Και λέω εγώ τώρα, με τί λογική μία τέτοια διαδικασία αλλαγής του status των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν ολοκληρώνεται κανονικά, αλλά με παρεμβάσεις διάφορων παραγόντων έχουμε ως αποτέλεσμα αυτή την απόφαση, η οποία είναι διαβλητή από άποψη διαφάνειας. 

Η αποκορύφωση του όλου  παραλογισμού είναι ότι ενώ είχαν αποφασίσει για φέτος να λειτουργούν αυτά τα τμήματα με 100 φοιτητές, σε ένα μήνα χωρίς να επικαλεσθεί κάποιο νεότερο στοιχείο, η Σύγκλητος με τηλεφωνική απόφαση όρισε να κάνει τους 100 φοιτητές μηδέν. Αυτό δεν είναι σοβαρή εικόνα Πανεπιστημίου που να μπορεί να λέει ότι συμμετέχει στον ορθολογικό επανασχεδιασμό της πανεπιστημιακής πολιτικής.

Επειδή αφορούσε την εκλογική μου περιφέρεια, δεν μπορούσα να παραστήσω τον κοσμοπολίτη, αλλά εξέφρασα την αντίθετη γνώμη, όπου με κατηγόρησαν τοπικιστή και  λαικιστή. Μέχρι και συνήγορο των καρπουζιών με αποκάλεσαν γιατί υποστήριξα ότι ο ηλειακός κάμπος με 800.000 στρέμματα αρδευόμενης γης για να παράγονται αυτά τα καρπούζια που εξάγονται, όχι μόνο αξίζει να έχει τμήμα Γεωπονίας, αλλά επιβάλλεται, ώστε να συνδέσουμε την παραγωγή με την επιστήμη και τη γνώση».