17.5.21

ΤΑΤΑΡ ΝΙΑΖΙ ΕΡΤΟΓΑΝ ΒΡΥΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ !

 

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

ΜΕ ΤΑΤΑΡ, ΝΙΑΖΙ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ… Μα, επιτέλους, γιατί δεν αγανακτεί κανένας;

https://simerini.sigmalive.com/article/2021/5/17/me-tatar-niazi-erntogan-ma-epitelous-giati-den-aganaktei-kanenas/


Συνεχίζεται η πρωτόγνωρη συμπεριφορά του «πολιτικού σκασμού» (κατά τον αγαπητό Σάββας Ιακωβίδη) στην Κυπριακή Δημοκρατία (;)τόσο των κομματικών αρχηγών  όσο και των αξιωματούχων του κράτους.   Ο εγκάθετος της κατοχικής Τουρκίας Ερσίν Τατάρ ξεστομίζει τη μια βρισιά, ψευτιά και ιστορική διαστρέβλωση μετά την άλλη προς τον Ελληνισμό της Κύπρου, ο Ερντογάν το ίδιο, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλιουρεκ … μας σερβίρει νέα θεωρία για τη λύση του Κυπριακού! 

 

Ο Τατάρ ανέσυρε την Οθωμανική του καταγωγή και δηλώνει ότι «είναι περήφανο εγγόνι των Οθωμανών» που αιματοκύλησαν ουσιαστικά την Κύπρο το 1571 μ.Χ., κατηγορεί την ΕΟΚΑ ως τρομοκρατική οργάνωση και για γενοκτονία (!),  καλεί την ΕΕ να… «τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν και να τερματίσει τη στάση της υπέρ των Ε/κ» και βάλε.    « Είμαστε περήφανοι που είμαστε Τούρκοι, τα εγγόνια των Οθωμανών που κατέκτησαν την Κύπρο το 1571 και την έκαναν μια τουρκική πατρίδα», δήλωσε. 

(Πλησιάζει η 19 Μαΐου 1919 Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων από τους συστηματικούς γενοκτόνους)..

Και γιατί το είπε;  Τον … ενόχλησε το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη στο οποίο ο τελευταίος αποκάλεσε τους Τ/κ «συμπολίτες μας».

Η «πληρωμένη» απάντηση ( «Ελευθερία» Λονδίνου 6.5.2021) Προέδρου Αναστασιάδη:

«Θα ήθελα να πω και κάτι, διότι ακούγοντας τον κ. Τατάρ με εξέπληξε. Ένα από τα επιχειρήματα που ανέπτυσσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γενεύη ήταν ότι είναι συνιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την άλλη, θεώρησε ότι πρόσβαλα τους Τουρκοκύπριους διότι τους αποκάλεσα συμπολίτες μου. Ένα θα ήθελα να τον ρωτήσω: 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που έχουν την κυπριακή ταυτότητα, το κυπριακό διαβατήριο και απολαμβάνουν όσα και οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να ντρέπονται; Πόσο περισσότερο πρέπει να ντρέπονται μέλη των συνεργατών του που έχουν την κυπριακή ταυτότητα ή το κυπριακό διαβατήριο; Δεν θέλω να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις, αλλά η υπομονή έχει τα όρια της».

Αλήθεια 5.5.2021 

Εν  τω μεταξύ η εφημερίδα  «Αλήθεια» στις 5.5.21, έγραψε ότι από «έγκυρες πηγές»  360,000 Τ/κ έχουν εξασφαλίσει έγγραφα της ΚΔ. «Συνολικά 160.000 Τουρκοκύπριοι έχουν εξασφαλίσει ταυτότητα ή διαβατήριο της ΚΔ, ή κατά δύο μαζί… Άλλοι 200.000 Τουρκοκύπριοι είναι κάτοχοι επίσημων εγγράφων της ΚΔ … «Από τους 11 «υπουργούς» του Τατάρ οι εννέα είναι κάτοχοι είτε διαβατηρίου είτε ταυτότητας της ΚΔ… Από τους 6 πολιτικούς αρχηγούς που τον συνόδεψαν στη Γενεύη οι τρείς είναι κάτοχοι είτε ταυτότητας είτε διαβατηρίου είτε και των δύο της ΚΔ. Διαβατήριο της ΚΔ κατέχει και ο Ερσίν Τατάρ, το οποίο είναι ληγμένο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτοχος επίσημου εγγράφου της ΚΔ». Κάπου διάβασα ότι ο Τατάρ θέλει να το επιστρέψει αν υπήρχε τρόπος! Ε, λοιπόν να πάει στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και να το παραδώσει! Εκτός και αν φοβάται ότι το ένταλμα σύλληψής του ακόμα ισχύει στην ΚΔ.  (Βρισκόταν στο  stop list  της  Αστυνομία της Δημοκρατίας από το 1993 και σχετιζόταν  με την υπόθεση Ασίζ Ναδίρ Πολύ Πέκ). Αλλά αν πράγματι το εννοεί ας το στείλει μέσω της… «δορυφορικής» Υπ. Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στα κατεχόμενα! 

(Λεπτομέρειες για την σχέση Τατάρ/Ναδίρ στο άρθρο μου «Σημερινή» 20.10.2020 «Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ersin Tatar απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος – ο Ταταρ ήταν λογιστής του Ασίλ Ναδίρ (Polly Peck) στα κατεχόμενα» και «Ελευθερία» Λονδίνου 22/10/2020 «Από βοηθός λογιστής του Ασίλ Ναδίρ «πρόεδρος» του ψευδοκράτους».) 

Πότε έγιναν 360,000 οι Τ/κύπριοι κύριοι; Ποίος έχει δίκαιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τις 97,000 διαβατήρια ή ταυτότητες ή οι ανώνυμες πηγές της «Αλήθειας»;  Τι λέγει η Στατιστική Υπηρεσία της ΚΔ γιατί δεν μιλά; Περιλαμβάνονται και Τούρκοι έποικοι στις 360,000; Όπως υποσχέθηκε ο μ. Δημήτρης Χριστόφιας, μας καλούσε ο Σερ Ντέιβιντ Χάνει «για ανθρωπιστικούς τάχα λόγους» και ο αγγλόφιλος Κώστας Καρράς μέσω Φιλελευθέρου (1.1.2008) να νομιμοποιήσουμε έποικους για να αυξήσουμε τον αριθμό των Τ/κ; 

Το 1974 οι Τ/κ που ήσαν το 18% του πληθυσμού ήσαν κοντά 120,000 και η ιδιοκτησία τους που ήταν διασκορπισμένη σ΄όλη την νήσο ήταν 13%.  «Διαχρονικά  «μετανάστευσαν περίπου 55,000, ο αριθμός των σήμερα  κυμαίνεται στις 89.000. Με ένα φυσικό ρυθμό αύξησης του πληθυσμού, ο αριθμός αυτός θα ήταν 153.578». Τελευταίες ενημερώσεις  26.4.2021, 4.5.2021,  στοιχεία  στις ιστοσελίδες διαφόρων πρεσβειών της ΚΔ (Βιέννης, Βουκουρεστίου, Στοκχόλμης) υπό τον τίτλο «Παράνομες Δημογραφικές Αλλαγές». 

«Πολιτικός σκασμός» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τους κομματικούς ηγέτες. 

http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/Embassy_Vienna/vienna.nsf/page74_gr/page74_gr?OpenDocument 

http://www.mfa.gov.cy/mfa/Embassies/embassy_bucharest.nsf/ecsw17_gr/ecsw17_gr?OpenDocument 

http://www.mfa.gov.cy/mfa/embassies/embassy_stockholm.nsf/ecsw17_gr/ecsw17_gr?OpenDocument 

 

Έγκλημα πολέμου 

Κάποτε μετά από περιβόητες επαναπροσεγγιστικές συνάξεις στο Λήδρα Πάλας και αλλού,  ο κ. Γιαννάκης Μάτσης επικαλείτο (απ΄ότι του έλεγαν οι Τ/κ) ότι οι έποικοι είχαν φθάσει πότε τις 300,000, πότε τις 500,000 και πότε είχε θυμάμαι πετάξει και τον  αριθμό των  800,000, αλλά κανένας δεν αντέδρασε και τότε ούτε μας επιβεβαίωσαν ακριβή ή κοντά ακριβή αριθμό.  Σύμφωνα, όμως,  με τις πιο πάνω κυβερνητικές αναρτήσεις οι έποικοι δεν ξεπερνούν τις 200,000 (160,000 συγκεκριμένα).  

Γιατί κανένας δεν αντιδρά, δεν αγανακτεί με το συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα πολέμου, δεν απαίτησαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να το θέσει θέμα, αν μη τι άλλο  τιμώντας την πόλη της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, Άρθρα 49.6 και 147 Άρθρο 8.2 (β) (viii) του Καταστατικού της Ρώμης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του 1998; Παρά μόνο πήγαν και επέστρεψαν για γεμωσιά και «διακοπές» για να κατηγορούν τον Αναστασιάδη για το ά ή το β και κάποιοι μάλιστα να επιμένουν να… ξαναπάει για να κρεμάσει την ΚΔ αφού δεν τα κατάφερε όπως ήθελαν Τουρκία και Βρετανία;  


Νιαζί, Αλεξανδρέττα και πίσω ο Δρ. Νιχάτ Ερίμ 1956…

Έχουμε και τον Νιαζί Κιζίλιουρεκ να μας σερβίρει ότι « Η Κύπρος δεν  μπορεί να γίνει Αλεξανδρέττα μέσω της λύσης συνομοσπονδίας»! Απάντηση από την «Ελευθερία» Λονδίνου 6.5.2021: 

«Οι προτάσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό συμπίπτουν απόλυτα με την περίπτωση της Αλεξανδρέττας το 1939, όπου Συρία, Λίβανος και Αλεξανδρέττα σχημάτισαν συνομοσπονδία με εγγυητές την Τουρκία και τη Γαλλία. Δύο χρόνια μετά, η Τουρκία προσάρτησε την Αλεξανδρέττα χωρίς να αντιδράσει η εγγυήτρια Γαλλία διότι – λέει ο Νιαζί – προσδοκούσε σε στήριξη της Τουρκίας απέναντι στη ναζιστική Γερμανία. Τώρα, υπονοεί, αν γίνει συνομοσπονδία στην Κύπρο, η Τουρκία δεν θα μπορέσει να προσαρτήσει το νησί, επειδή η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και επειδή θα αντιδράσουν οι… Τουρκοκύπριοι!!! Βλέπετε αριστοτεχνική υποστήριξη των επιδιώξεων της Άγκυρας, της διχοτόμησης, από έναν ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας;»  

Δηλαδή ο Νιαζί υποστηρίζει την συνομοσπονδία και μας … καθησυχάζει να την δεχθούμε και θα μας σώσουν οι Τουρκοκύπριοι! Το σχέδιο του Νιχάτ Ερίμ έφθασε στο τελευταίο σκαλί ολοκλήρωσής του… Εμείς  στο Λονδίνο δεν ξεχνούμε  τις διαμαρτυρίες του Νιαζί  μαζί με κάποιους άλλους περιθωριακούς  έξω από το «Θέατρο Τέχνης» στην ανύψωση της κυπριακής σημαίας γιατί αυτή « δεν τον αντιπροσώπευε»! 

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/27201961644Eleftheria_965.pdf σελ. 5  «Το βιογραφικό Νιαζί…» 7.2.2019

Γιατί κανένας πολιτικός αρχηγός στην Κύπρο δεν αντιδρά, δεν απαντούν σε όλα αυτά; Τι γίνεται και με τους υποψήφιους βουλευτές; Γνωρίζουν ή όχι ιστορία; Πως θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ΚΔ; 

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος 

__________________

Αναρτήθηκε από τη συνεργάτιδά μας Σοφία Παπανικολάου