19.5.21

Οργανωμένο έγκλημα: Ονόματα και διευθύνσεις έδωσε στον Άρειο Πάγο ο Χρυσοχοΐδης


Ο φάκελος περιλαμβάνει όλη τη «νύχτα» της Αθήνας, συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες, εκβιασμούς, μαστροπεία, ναρκωτικά, τοκογλυφίες και λαθρεμπόριο - Το απίστευτο στοιχείο για τον 58χρονο που δολοφονήθηκε στη Μεταμόρφωση το περασμένο Σάββατο
Μία έρευνα-μελέτη που κράτησε σχεδόν ένα μήνα, διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής και περιλαμβάνει όλο το οργανωμένο έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας, παραδόθηκε σήμερα το πρωί, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλη τη «νύχτα» της Αθήνας. Συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαστροπεία, ναρκωτικά, τοκογλυφίες και λαθρεμπόριο. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν υπάρχουν γενικόλογες αναφορές, αλλά ονόματα, διευθύνσεις και οργανώσεις που, από την εποχή της οικονομικής κρίσης, από το 2008 και μετά, γιγαντώθηκαν στη χώρα μας και εξαπλώθηκαν από την Αθήνα στη Μύκονο και ολόκληρη τη χώρα.


Το απίστευτο είναι ότι τα περισσότερα από τα 500 ονόματα έχουν συλληφθεί πολλές φορές από την Αστυνομία, έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, κάποιοι πέρασαν και από τη φυλακή, όμως όλοι συνέχιζαν την παράνομη δραστηριότητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 58χρονος δολοφονηθείς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Μεταμόρφωση, με το προσωνύμιο «Κεφάλας», από το 2011 που συνελήφθη, δεν δικάστηκε ποτέ!

Βέβαια, ο φάκελος συνοδεύεται με όλες τις δικογραφίες, καθώς πολλές συνδέονται μεταξύ τους και έτσι αναμένεται να ψαχτούν δικογραφίες και οι υποθέσεις να ψαχτούν από κοινού. Μάλιστα, αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική, να οριστεί αρμόδιος εισαγγελέας, που θα εποπτεύει τις έρευνες προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
, «να τελειώνουμε οριστικά με τη νύχτα και το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα».


Με δεδομένο ότι η μελέτη της Ασφάλειας περιλαμβάνει όχι μόνο ονόματα, αλλά και διευθύνσεις, τις ομάδες-συμμορίες, αλλά και τις διασυνδέσεις μεταξύ τους, η έρευνα αναμένεται να τρέξει πολύ γρήγορα και να υπάρξουν άμεσα εξαρθρώσεις, εξιχνιάσεις και συλλήψεις. Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβαθμίζεται πλήρως η Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη φάση, αλλά και όλες τις μεγάλες υποθέσεις.