19.5.21

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίαςτων Ποντίων



(Με πυρήνα Στρατιωτικούς ε.α. & Τεχνοκράτες)

(Γνωστό ως κόμμα Αποστράτων)

www.syndesmosee.org


Αθήνα, 19 Μαΐου 2021



Κύριοι πρόεδροι Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Συνδέσμων, Ενώσεων Ποντίων, αγαπητοί φίλοι – φίλες Πόντιοι, φίλες - φίλοι

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας(Γνωστό ως κόμμα αποστράτων) συμπαρίσταται στη δίκαιη αγανάκτησή σας και στον αγώνα σας για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Ελληνισμός κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου οι διωγμοί, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, οι πυρπολισμοί, οι λεηλασίες, οι ατελείωτες πορείες μέσα στην έρημο, τα καταναγκαστικά έργα που οδήγησαν στο θάνατο και στο ξεριζωμό από τη πατρώα γη των Ποντίων προγόνων μας να χαρακτηρισθούν ως γενοκτονία από πολλά Κράτη και από τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι κυβερνήσεις όποιο χρώμα και αν έχουν και περισσότερο η παρούσα οφείλουν να μην απεμπολήσουν τα χρόνια των προσπαθειών για την αναγνώριση της γενοκτονίας. Ο πρωθυπουργός το 2019 υποσχέθηκε να δράσει προς αυτή την κατεύθυνση. Το ζητούν οι ψυχές των 353.000 ποντίων αδελφών μας που άφησαν τα κόκαλά τους εκεί στην ιερή γη των προγόνων. Ζητούν δικαίωση, ζητούμε δικαίωση.

Η παρούσα συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για δράση και φυσικά αναγνώριση της γενοκτονίας. Όλη η ανθρωπότητα, οι κυβερνήσεις, οι περισσότεροι λαοί του πλανήτη μας έχουν πλέον καταλάβει και κατανοήσει πως συμπεριφέρονται και ενεργούν οι τούρκοι ακόμη και σήμερα 100 και πλέον χρόνια μετά την γενοκτονία.

Μια χώρα που η φιλοσοφία της ελάχιστα διαφέρει από εκείνη του 19ου αιώνα. Που τρομοκρατεί με καθημερινές απειλές τους γείτονές της, που εκβιάζει, απειλεί και υβρίζει όσους αντιστέκονται στα παράλογα - παράνομα οράματά της. Που γενοκτονεί τους Κούρδους που παλεύουν για την ελευθερία τους. Που δεν διστάζει να εκβιάσει την ΕΕ, ακόμη και τις ΗΠΑ. Που χρησιμοποιεί το ακραίο ψεύδος ως μόνιμο όπλο προπαγάνδας παραχαράσσοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τα επιτεύγματα των γειτόνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Που μεταστρέφει τα κεκτημένα και το δίκαιο των γειτονικών λαών σε δικά της παραπλανώντας τη διεθνή κοινότητα. Με απλά λόγια δε σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και κανόνες, το δίκαιο της θάλασσας. Παραβιάζει συστηματικά τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ, το βήμα του οποίου χρησιμοποιεί για να προβάλει τις επιθετικές ενέργειές της ως ειρηνικές. Αποτελεί μόνιμη απειλή για την ειρήνη.

Δεν μπορεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα να αγνοήσει, να ξεχάσει τις βαρβαρότητες τις αγριότητες, τις βιαιότητες του τρομοκράτη ασιάτη δυνάστη που υπέστησαν οι λαοί που προϋπήρξαν και δημιούργησαν πολιτισμό στο χώρο της σημερινής Τουρκίας και των γειτονικών περιοχών. Μια ακμάζουσα Μικρά Ασία λίκνο του Ελληνικού πολιτισμού, που τον μετέφερε στα πέρατα της ανθρωπότητας, αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα εξανδραποδίστηκε –γενοκτονήθηκε - ξεριζώθηκε.

Είναι τώρα η ευκαιρία μας φίλοι Πόντιοι να ξεσκεπάσουμε όλα αυτά τα εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει ο τούρκικος σωβινισμός. Τώρα που όλοι οι λαοί της γης βλέπουν - γνωρίζουν το παρανοϊκό φαινόμενο. Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να πιέσουμε τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, κυρίως την κυβέρνηση, τους Ευρωβουλευτές μας, την Ευρωβουλή, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία των ΗΠΑ και φυσικά τον ΟΗΕ για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Ήρθε η ώρα η παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα ο ΟΗΕ να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων αδελφών μας. Υπόψη δεν είμαστε εμπαθείς ή εκδικητικοί απέναντι στους γείτονές μας, απεναντίας επιθυμούμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, όμως πρέπει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη και κυρίως να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα στο μέλλον.

Αδέλφια Πόντιοι, Έλληνες απανταχού της γης ας μη χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία.



Με αληθινή θλίψη και αγανάκτηση

Γιώργος Τσακίρης

Αξιωματικός ε.α.

αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας



ΥΓ: Παρακαλούμε για τη διαβίβαση του παρόντος μηνύματος σε φίλους – γνωστούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρακίνηση για έννομη δράση.