2.5.21

Γάλλοι Στρατηγοί: ''Ήρθαμε για να μείνουμε''!

 

Φαίνεται, ότι στη Γαλλία οι Στρατηγοί, είναι Στρατηγοί και όχι πολιτικά
στρατιωτάκια, όπως π.χ στη Τουρκία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου...
Juan

Πολιτικό μανιφέστο

Συνεχίζεται ο σάλος από την κίνηση των Γάλλων εν αποστρατεία και εν ενεργεία αξιωματικών, προκαλώντας γιγάντωση της συμμετοχής και άλλων αξιωματικών σε αυτήν.

Πρόκειται για κάτι πραγματικά πρωτοφανές, η έκταση του οποίου δεν μπορεί να εκτιμηθεί αυτήν την στιγμή στην Γαλλία.

“Ο αριθμός των υπογραφόντων στην "επιστολή” των Γάλλων αξιωματικών ε.α. έχει στην κυριολεξία "εκραγεί", αφού αυξήθηκε από 10.093 υπογραφές σε 18.005 (+ 80%) μέσα σε μόνο 24 ώρες, παρά τις απειλές και τον συνεχή σαρκασμό της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και των mainstream media”, αναφέρει σήμερα ο Γάλλος στρατηγός ε.α. Ντομινίκ Ντελαουάρντ.   

Για να είμαι δίκαιος, η κίνηση μας μεγαλώνει και ευχαριστώ όλους για αυτό. Ευχαριστούμε επίσης πολλούς διαχειριστές ιστότοπων ή ιστολογίων, οι οποίοι μετέδωσαν την έγγραφη προειδοποίησή μας χωρίς κομματικό πνεύμα και κριτική.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Harris Interactive για το LCI, συνειδητοποιούμε ότι η υποστήριξη στην επιστολή μας προέρχεται πλεον από όλα τα πολιτικά κόμματα στην Γαλλία και αυτό είναι καλό, καθώς δεν αφορά ειδικά την σημερινή γαλλική πολιτική ελίτ, αλλά το μέλλον της Γαλλίας.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε τους  συμπατριώτες μας να μας υποστηρίζουν σε μεγάλα ποσοστά, ακόμα και αν αυτοί ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, ενώ μας στηρίζουν και μέσα ενημέρωσής που παλαιότερα ήταν ενάντια σε εμάς.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι ορισμένες πολιτικές ελίτ δεν έχουν επαφή με τις ανησυχίες ενός πολύ μεγάλου μέρους του γαλλικού εκλογικού τους σώματος.

Τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν 24 ώρες την ημέρα εχθρικά μηνύματα προς την ανοιχτή επιστολή των εν αποστρατεία Γάλλων αξιωματικών και για άλλη μια φορά, το ζήτημα αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, διότι γνωρίζουμε αυτούς που τους "ελέγχουν".

Οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων θα πρέπει επομένως να αντιμετωπίσουν επιτέλους το σοβαρό πρόβλημα που μας αφορά όλους, εάν θέλουν να διατηρήσουν το εκλογικό τους σώμα.

Τα ζητήματα που τίθενται στην ανοικτή επιστολή, πιθανότατα θα είναι καθοριστικά στις μελλοντικές εκλογές. Όσον αφορά τα μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει επίσης να εξελιχθούν εάν δεν θέλουν να χάσουν την ελάχιστη αξιοπιστία που τους έχει απομείνει.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να υπογραμμίσω εκ νέου ότι αυτή η ανοιχτή επιστολή (προς τον Ε. Μακρόν) δεν είναι επιστολή "κάποιων"  στρατηγών, αλλά επιστολή πρώην στρατιωτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων που αγαπά την χώρα του.

α ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Γάλλους από όλα τα κοινωνικά στρώματα που δεν μπόρεσαν να υπογράψουν την ανοιχτή επιστολή, αλλά μας έδωσαν και εξακολουθούν να μας στέλνουν  χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης  με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Δεν θα κάνω μια μακρά ομιλία, αλλά είναι βέβαιο ότι σε σχέση με μια καταστροφική κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια, τη διατήρηση της τάξης, λόγω του σφάλματος αντιμετώπισης από διαδοχικές κυβερνήσεις που δεν είχαν ποτέ τη θέληση, ή το θάρρος να λύσουν  αυτό το πρόβλημα, οι ένοπλες δυνάμεις είναι το τελευταίο προπύργιο που εμποδίζει την όμορφη Γαλλία μας να καταλήξει στο πιο σκοτεινό χάος.

Έτσι, προσφέρουμε την υποστήριξή μας, η οποία είναι ομολογουμένως προς το παρόν μόνο ηθική, αλλά η οποία μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω σε περίπτωση παρεμβάσεών σας”, καταλήγει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξει αυτή η κίνηση στην Γαλλία από μέρος αποστράτων αξιωματικών, αλλά εφόσον ισχύουν αυτά που γράφονται στο γαλλικό τύπο το τελευταίο διάστημα, τότε το ζήτημα της ασφάλειας στην χώρα αυτή έχει όντως πολλά προβλήματα.

https://www.pentapostagma.gr/