1.5.21

Στη σκήτη του Αγ. Αντωνίου!

 

 Γράφει ο συνεργάτης μας : Ιωάννης Σαρλάς


Κάποτε, δυο τύποι επεσκέφθησαν την σκήτη του Μεγάλου Αντωνίου.


ΑΝΤ: Καλώς τους!

ΤΥΠ: Καλώς σε βρήκαμε, Άγιε Πατέρα.

ΑΝΤ: Δεν είμαι Άγιος. 

ΤΥΠ: Εν πάση περιπτώσει, ήρθαμε να σε ρωτήσουμε τί να ποιησουμε, ίνα ζωήν αιώνιον κληρονομήσουμε;

ΑΝΤ: Αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί προ πολλού, από τον Κυρίου μας. Να αγαπάτε τον πλησίον σας σαν τον εαυτό σας και να χαρίσετε όλη την περιουσία σας στους φτωχούς.

ΤΥΠ: Α, δεν μπορούμε ολόκληρη!

ΑΝΤ: Εντάξει, δώστε τότε την μισή.

ΤΥΠ: Αδύνατον, ούτε την μισή μπορούμε να δώσουμε!

ΑΝΤ: Χμ, δώστε, έστω το ένα δέκατο.

ΤΥΠ: Δυστυχώς Γέροντα, ούτε αυτό μπορούμε να κάνουμε.

ΑΝΤ: Τουλάχιστον, σταματήστε να αρπάζετε τις περιουσίες των άλλων!

ΤΥΠ: Δύσκολα μας βάζεις Γέροντα...

Τελικά, ο Άγιος Αντώνιος…μπαϊλντισε με την πλεονεξία τους και απευθυνόμενος στον παραγυιο του, του ψιθυρίζει στο αυτί: «Βάλτους λίγο πληγούρι για να φάνε και να μου αδειάσουν γρήγορα την γωνιά!».

Κάντε την αναγωγή στο σήμερα και αναρωτηθείτε, ποιους μπορεί να σας θυμίζουν αυτά τα δυο καλοπαιδα;; Μα, ποιους άλλους, εκτός από τους σύγχρονους Έλληνες πολιτικούς και την σημερινή τυραννία της κομματοκρατιας των τελευταίων 50 ετών!! Αντί να χαρίσουν την ενέργεια τους, τις γνώσεις τους, τις γνωριμίες τους κι εν πολλοίς την περιουσία τους στον βασανισμένο Έλληνα πολίτη, αντί να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών, κοιτάζουν να αρπάξουν έτη κι έτη, ότι απέμεινε από τούτη την δυσμοιρη χώρα, αφαιμαζοντας τους Έλληνες, μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος τους! Ας ελπίσουμε, να είναι λίγα τα ψωμιά τους ή μάλλον το…πληγούρι τους! 

Και σαν να μην τους έφτανε η παρούσα εξαθλίωση του Έλληνα, λίαν προσφάτως δε, του στέρησαν ΚΑΙ την ελευθερία του. Τον μετηλλαξαν σε στρατιωτάκι αμίλητο, (φοράμε μάσκα) ακουνητο, (μένουμε σπίτι και βλέπουμε tv) κι αγέλαστο! (κρατάμε αποστάσεις, κοινωνική αποστασιοποίηση). 

Μετηλλαξαν την ίδια την δημοκρατία σε τυραννία κατακρεουργώντας το Ελληνικό Σύνταγμα, ενώ ψηφίζοντας …ακαταδίωκτα για τους εαυτούς των και τα τσιράκια τους, καταργούν εν τοις πράγμασι τον θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας, τουτέστιν την ισονομία.

Και αφού η πλύση εγκεφάλου των…μπουκωμενων media έχει εμφιλοχωρησει, μέχρι το…μεδούλι του πτωχού, (τω πνεύματι) πλην τιμίου νεοέλληνα, δεν δίστασαν να τα βάλουν και με την πίστη του! 

Επιχειρούν να διακωμωδήσουν την Θεία Λειτουργία, να ευτελίσουν τον οίκο του Θεού, να κάνουν τους Έλληνες να απεμπολήσουν την πίστη τους διότι…ελλοχεύει ο κίνδυνος του θανάτου, από τον φονικό ιό, (ο Θεός να τον κάνει) και πού;; Μέσα στην μήτρα της ζωής!!

Θα ήθελα να υποβάλω ένα ερώτημα, προς κάθε αναγνώστη: Όταν επισκέπτεσαι το σπίτι ενός φίλου σου, πηγαίνεις…φασκιωμενος, κρύβοντας το πρόσωπο σου;; Πας για να τον προσβάλεις ή μήπως φοβάσαι κάτι;; Φοβάσαι τον φίλο σου;; Και εάν τον φοβάσαι και ποσώς του έχεις εμπιστοσύνη, τότε γιατί πηγαίνεις;; Τώρα, φαντάσου την εν λόγω σκηνή, πολλαπλασίασε την επί ένα τρισεκατομμύριο και θα πάρεις μια γεύση, πόσα τρισεκατομμύρια φορές...γελοίος γίνεσαι, όταν πηγαίνεις ενδεδυμένος τοιουτοτρόπως (με μάσκες κι αντισηπτικά) στον οίκο του Θεού σου!

Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ