3.5.21

Η Αίγυπτος αγοράζει 30 Rafale με 3,95 δις κι εμείς 24 με 3,3, από τα οποία τα 12 μεταχειρισμένα

 

Σημασία έχει τόσο η παραγγελία τι θα περιλαμβάνει (εξοπλισμό) όσο και τι άλλο έχει
συμφωνηθεί, για να είμαστε δίκαιοι.
Juan

Η Γαλλία συμφώνησε να πουλήσει στην Αίγυπτο 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 3,95 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Disclose. Αν ισχύει η πληροφορία για το κόστος υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με όσα η κυβέρνηση έχει διαρρεύσει στον φιλικό της Τύπο, η Ελλάδα σκοπεύει να προμηθευτεί συνολικά 24 Rafale με το κόστος που θα φθάσει τελικά τα 3,3 δις. Μόνο που τα 12 απ΄ αυτά θα ΄ναι μεταχειρισμένα και όπως έχει αποκαλύψει το Militaire.gr ακόμη σε κάποια από τα έξι καινούργια Rafale έχουμε δεχτεί να τοποθετηθούν μεταχειρισμένα εξαρτήματα.

Μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική κυβέρνηση ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με το Κάιρο βρίσκονται σε «προχωρημένο επίπεδο» και ενδέχεται να γίνει σύντομα μια επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Disclose, η συμφωνία υπογράφηκε στα τέλη Απριλίου και οι ανακοινώσεις ίσως να γίνουν ακόμη και αύριο, Τρίτη.

Η Αίγυπτος είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Ήταν μάλιστα η πρώτη ξένη χώρα που αγόρασε μαχητικά Rafale, το 2015. Εκείνη η συμφωνία, για την προμήθεια 24 αεροσκαφών της εταιρείας Dassault, συνοδευόταν από οψιόν για την αγορά άλλων 12 μαχητικών.

Η εταιρεία Dassault δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες του ιστοτόπου.

https://www.militaire.gr/

_________________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη