29.5.21

Τραγωδία στα Χανιά: Ψάχνουν το κινητό και τη ζακέτα της 11χρονης Ιωάννας – Τι λέει η θεία της

 

Μυστήριο για την αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι, ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά, δεν βρέθηκαν ακόμη το κινητό της τηλέφωνο και η ζακέτα που φορούσε, όπως την κατέγραψε και βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στην τελευταία της διαδρομή


Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της 11χρονης Ιωάννας, στα Χανιά αναζητά η αστυνομία. Το παιδί είχε ζήσει άσχημες καταστάσεις, με καυγάδες και συγκρούσεις μεταξύ των γονιών.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Ιωάννα είχε φύγει ξανά από το σπίτι πριν την εξαφάνισή της, μετά από έναν καβγά που είχε με τη μητέρα της.

Όπως είπε, στο Τ- live, η μητέρα, η 11χρονη είχε περάσει δύσκολα, επειδή ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

«Ήταν ένα ευαίσθητο, καλόψυχο και ευγενικό παιδί. Περάσαμε δύσκολα. Οι καταστάσεις με τον πατέρα της ήταν δυσάρεστες για όλους μας. Τη μέρα που έγινε η δίκη και μάθαμε ότι ο πρώην σύζυγός μου θα μπει στη φυλακή για τέσσερα χρόνια, ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα στη ζωή της μικρής. Μου έλεγε “Επιτέλους! Δε θα μας ενοχλήσει ξανά και θα έχουμε μια φυσιολογική ζωή. Δε θα τρέμουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Όταν μπήκε ο πρώην σύζυγος στη φυλακή, χρειαζόταν χρόνος για να ηρεμήσουμε όλοι. Ειδικά τα παιδιά. Μετά το εξάμηνο ξεκίνησε για εμάς μια καλή ζωή» ανέφερε η μητέρα.

Δεν βρέθηκε το κινητό

Η Ασφάλεια των Χανίων προσπαθεί, μέσα από τις καταθέσεις των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών που παρακολουθούσαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η 11χρονη Ιωάννα, να βρει απαντήσεις στο θάνατό της.

Ήδη, από τις αναφορές τους στους αστυνομικούς, η ψυχολογία του κοριτσιού δεν ήταν καθόλου καλή εξαιτίας των οικογενειακών προβλημάτων.

Μυστήριο για την αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι, ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά, δεν βρέθηκαν ακόμη το κινητό της τηλέφωνο και η ζακέτα που φορούσε, όπως την κατέγραψε και βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στην τελευταία της διαδρομή.

Κατά την εξέταση του άψυχου σώματος της 11χρονης, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε αρκετές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εξαιτίας της πτώσης από μεγάλο ύψος. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το παιδί έπεσε με τα πόδια προς τα βράχια σε οριζόντια θέση.

Αυτά τα στοιχεία ίσως δώσουν απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα για τον αδόκητο θάνατό της, που έχει βυθίσει στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια της Ιωάννας και τα Χανιά, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Θεία Ιωάννας: Γιατί άργησε τόσο να ενημερώσει ότι το παιδί εξαφανίστηκε;

Ερωτήματα προς τις αρχές αλλά και προς τη μητέρα της 11χρονης Ιωάννας απευθύνει η θεία του νεκρού κοριτσιού, σε δηλώσεις της στο zarpanews.gr.  Η γυναίκα, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων, γιατί οι αρχές ειδοποιήθηκαν την επόμενη μέρα για την εξαφάνιση του κοριτσιού και όχι αμέσως:

“Όλη η οικογένεια θρηνούμε. Ο πατέρας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είμαστε δίπλα του και θα είμαστε δίπλα του για όσο χρειαστεί. Το ερώτημα που έχουμε ως οικογένεια είναι, γιατί τόσο μεγάλη αργοπορία να ειδοποιηθεί η αστυνομία, αν όχι εμείς, για την εξαφάνιση της Ιωάννας, 14 ώρες μετά την ώρα που έφυγε;

Και για την αστυνομία έχουμε ερωτήματα, γιατί άφησαν τη μητέρα έτσι ενώ άργησε τόσο να ενημερώσει ότι η μικρή χάθηκε. Τι κυρώσεις έχει αυτή η μάνα ώστε να μην το κάνει και η επόμενη μητέρα;”

Η θεία της Ιωάννας έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κάποια υπηρεσία, η οποία να παρακολουθεί τα αδέλφια της Ιωάννας, τα οποία ζουν αυτή τη στιγμή με τη μητέρα της:

“Ποια υπηρεσία ενδιαφέρεται για τα άλλα δύο παιδιά που μένουν μαζί της; Ποιος έχει ενδιαφερθεί για το πού είναι και σε ποιες συνθήκες ζουν αυτά τα παιδιά; Δεν έχουμε εμείς την επιμέλεια και δεν έχουμε καμία επαφή με τα παιδιά, αλλά είναι άλλες δύο ψυχούλες, 7 και 9 χρονών.”

https://www.tanea.gr/