3.4.21

Ξεκίνησε παγκόσμια πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία; Ομοβροντίες ρωσικού πυροβολικού κατά ουκρανικών θέσεων στο Ντονέτσκ - Στρατηγός των ΗΠΑ ζήτησε ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας. Ποιός ο ρόλος της Τουρκίας...(Video's)

 


Μαίνονται οι μάχες στα περίχωρα του Ντονέτσκ μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών ενώ δύο βίντεο που που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ομοβροντίες ρωσικού πυροβολικού κατά ουκρανικών θέσεων. 

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων πάνω στη γραμμή επαφής στο Ντονέτσκ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες ουκρανοί στρατιώτες.


Aρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι πολίτες πήγαν αμέσως στα καταφύγια.

Η έκρηξη που ακολουθεί κάνει την νύχτα μέρα. Οι μάχες λαμβάνουν χώρα στα βόρεια προάστια και βορειοδυτικά του Ντονέτσκ, στην περιοχή Proletarskyi, σε Pyshevik, Hnutove, Krasnohorivka και στα προάστια της Oleksandrivka.

Στο δυτικό μέτωπο του Λουγκάνσκ (Zolotoe-5), σε Pervomaisk, Kirovsk, Stakhanov, Bryanka ακούγονται ομοβροντίες πυροβολικού.


Αμερικανός Στρατηγός ζήτησε ναυτικό αποκλεισμό της…Ρωσίας!

Στρατηγός των ΗΠΑ απαίτησε να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός Ben Hodges, ο οποίος προηγουμένως ήταν Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη απαίτησε να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού εναντίον της Ρωσίας.

“Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι μέρος αυτής της επιχείρησης, πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που θα αναγκάσουν τον Διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας να νοιώσει πολύ άβολα. Για παράδειγμα εναντίον της παράνομης βάσης του στην Σεβαστούπολη” ανέφερε

“Οι ΗΠΑ δεν έχουν τέτοια ικανότητα να μπλοκάρουν τα ρωσικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει σκληρή απάντηση ακόμη και στην πιο μικρή πρόκληση και αυτό θα πρέπει να το περιμένουν οι Αμερικανοί” ανέφερε Ρώσος αναλυτής.

Μάχες σώμα με σώμα Ρώσων και Ουκρανών - Εκκενώνονται περιοχές!

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων πάνω στη γραμμή επαφής στο Ντονέτσκ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες ουκρανοί στρατιώτες.

Οι πόλεις Pyshevik ,Krasnogirk και Gnutove βομβαρδίζονται από τους ρωσόφωνους και οι Ουκρανοί απαντούν με ρουκέτες εναντίον θέσεων τους στην πόλη Oktabyrsk στο Ντονέτσκ.

Ο Δήμαρχος της Gorlovka Ivan Prikhodko επιβεβαίωσε αυτό που αποκάλυψε το WarNews247 πριν λίγες ώρες: Σπίτια φλέγονται και περιοχές εκκενώνονται!



Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για αμερικανική “Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων” πάνω από το Ντονμπάς.

Κάτι που σημαίνει ότι θα εισέλθουν αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή στο πρότυπο της Συρίας και η USAF θα έχει δικαίωμα επέμβασης.

Ισως αυτός ήταν και ο λόγος της αποχώρησης δυνάμεων από την Μέση Ανατολή που αναφέραμε χτες.

Ετοιμη για επέμβαση η Ρωσία

Η κατάσταση δείχνει εκτός ελέγχου πλέον. Ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε διαταγή ελέγχου ετοιμότητας του συνόλου των ρωσικών δυνάμεων σε Μαύρη Θάλασσα και Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Ο Ουκρανικός Στρατός ενισχύει την αντιαεροπορική του άμυνα μεταφέροντας α/α συστήματα 9K22 Tunguska κοντά στην γραμμή επαφής. Υπενθυμίζουμε έχουν μεταφέρει  S -300PS, S-300V1, Buk-M1, Tor-M1.

Οι Ρώσοι δείχνουν έτοιμοι για μεγάλη στρατιωτική επέμβαση καθώς στην περιοχή εντοπίστηκε να πετά το αερομεταφερόμενο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου.



Επικοινωνία Μπάιντεν -Ζελένσκι – Έλαβε πράσινο φως ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Οι δυο πρόεδροι μίλησαν για 30-40 λεπτά. Ολα δείχνουν πως το Κίεβο έλαβε “πράσινο φως” για έναρξη επιχειρήσεων. Αμέσως μετά ο Ζελένσκυ ανέφερε πως:

“Εκτιμούμε την αμερικανική υποστήριξη. Στεκόμαστε ώμο με ώμο όταν πρόκειται για την διατήρηση των Δημοκρατιών μας. Η δέσμευση μου να μετασχηματίσω την Ουκρανία, να βελτιώσω την διαφάνεια και να υπάρξει ειρήνη, είναι ισχυρή. Η αμερικανική συνεργασία είναι κρίσιμη για τους Ουκρανούς και για τον Ουκρανικό Στρατό”.

Αμέσως μετά ο Ουκρανός ΥΠΑΜ, Andriy Taran, μίλησε με τον Βρετανό ομόλογο του Ben Wallace, για την κλιμάκωση στην Ουκρανία.

“Μιλήσαμε για την αυξανόμενη επιθετική ρωσική συμπεριφορά στο Ντονμπάς, δίπλα στα ουκρανικά σύνορα καθώς και για μια πιθανή επικείμενη κλιμάκωση. Σας ζητούμε να διπλασιάσετε την επαγρύπνηση σας.

Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα μεταφέροντας μονάδες από άλλες περιοχές της Ρωσίας” ανέφερε ο Ουκρανός Υπουργός.



Εισήγηση στον Ερντογάν: "Η Ουκρανία θα διαμελιστεί- Η Τουρκία να πάρει αποστάσεις από την σύγκρουση Ρωσίας- ΝΑΤΟ"

Να πάρει άμεσα αποστάσεις από το ΝΑΤΟ εισηγούνται Τούρκοι ειδικοί στον Ρ.Τ. Ερντογάν καθώς όπως λένε “O Πούτιν θα επιτεθεί, δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει “ουκρανικό κράτος” και “Ουκρανοί πολίτες”.

Συνεχίζουν λέγοντας πως “Μετά την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ έχει σχέδια για την Γεωργία και η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας θα βυθιστεί στον πόλεμο”.

Παράλληλα τονίζουν πως “η Δύση αν και στηρίζει τώρα την Ουκρανία, εντούτοις θα την παρατήσουν μόλις ξεκινήσει ο πόλεμος και η χώρα θα οδηγηθεί στον διαμελισμό”!

Αξιοσημείωτο είναι πως την τουρκική έκθεση την αναπαρήγαγαν ρωσικά ΜΜΕ με ένα τόνο ικανοποίησης των όσων αναφέρει.

Η τουρκική έκθεση αναφέρει τα εξής:

Κλιμακώνεται διαρκώς η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας

“Στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα ο πόλεμος δεν έχει ξεσπάσει ακόμη, αλλά τα σπαθιά βγήκαν. Η ένταση αυξάνεται μέρα με την μέρα και κορυφώνεται. Όλα οδηγούν στον πόλεμο; Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης; Θ ανακαταλάβει η Ουκρανία τα εδάφη της ή η Ρωσία θα της αφαιρέσει επιπλέον εδάφη από αυτά που ήδη κατέχει;

To 2014 έλαβε χώρα μια αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία με την υποστήριξη της Δύσης. Ο ρωσόφιλος Γιανουκόβιτς ανατράπηκε. Η Δύση ήταν πίσω από την γνωστή αναταραχή-εξέγερση στην Ουκρανία. Ο στόχος ήταν η Ρωσία.

Η Μόσχα δεν το άφησε αυτό αναπάντητο. Προσάρτησε και πρόσθεσε στον χάρτη της την ουκρανική Κριμαία που είναι ένα στρατηγικό σημείο στην Μαύρη Θάλασσα. Ανατολικά της Ουκρανίας, οι πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, στην περιοχή Ντονμπάς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία κατελήφθησαν από την Ρωσία. Δημιουργήθηκαν εκεί φιλορωσικές κυβερνήσεις στις δύο αυτές πόλεις.

Μια εκεχειρία είχε τεθεί σε ισχύ για 9 μήνες. Παρόλ αυτά δεν δούλεψε όπως πολύ περίμεναν. Υπήρχαν παραβιάσεις από την Ρωσία. Ως απάντηση η Ουκρανία αύξησε την στρατιωτική της δραστηριότητα στην περιοχή του Ντονμπάς.

Παίρνει αποστάσεις η Άγκυρα: “Δεν είναι Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία το ίδιο”

Οταν το Αζερμπαϊτζάν έληξε την κατοχή του Καραμπάχ από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου του 2020, το γεγονός αυτό ενέπνευσε την Ουκρανία για να πάρει πίσω τα εδάφη της. Το Αζερμπαϊτζάν ελευθέρωσε το Καραμπάχ από την Αρμενία με την υποστήριξη στρατιωτική και πολιτική της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή όμως το Αζερμπαϊτζάν δεν ήρθε σε σύγκρουση με την Ρωσία.

Οπως γίνεται αντιληπτό οι θέσεις Ουκρανίας και Αζερμπαϊτζάν είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Ουκρανία έχει εχθρική στάση απέναντι στην Ρωσία στο θέμα Κριμαίας-Ντονμπάς ενώ το Αζερμπαϊτζάν δεν είχε εχθρότητα με τη Μόσχα στο θέμα του Καραμπάχ.

Πρόσφατα η Ουκρανία έχει αναθερμάνει τις σχέσεις με την Τουρκία. Αγόρασε τουρκικά UAV, χάρη στην αποφασιστική τους συμβολή στον πόλεμο του Καραμπάχ. Η Τουρκία επίσης είναι μια χώρα που έχει στενή επαφή με την Ρωσία. Υπάρχει συνεργασία μαζί της αλλά και διαφωνίες όπως πχ στο θέμα της Κριμαίας.

Η Ουκρανία έχει επίσης στενούς δεσμούς με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Με την έλευση Μπάιντεν στην εξουσία στις ΗΠΑ η απόσταση που χωρίζει Ουάσιγκτον και Μόσχα, μεγάλωσε. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε “δολοφόνο” τον Πούτιν. Για πολλές περιοχές η Ρωσία αποτελεί κίνδυνο. Η πρώτη περιοχή είναι η Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει αυξήσει την στρατιωτική δραστηριότητα στο Ντονμπάς, έχει κλείσει πολλά φιλορωσικά τηλεοπτικά κανάλια. Επιπλέον έχει υιοθετήσει στρατηγική ανακατάληψης της Κριμαίας.

Η εκεχειρία στο Ντονμπάς έχει λήξει!

Η κατάσταση αυτή έχει εξαγριώσει την Ρωσία. Την 1η Απριλίου η εκεχειρία που ήταν σε ισχύ για 9 μήνες έληξε. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία δεν θα επεκταθεί. Από τις 31 Μαρτίου η Ρωσία μεταφέρει ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς και την Κριμαία.

Η Ουκρανία θέλει τις δύο αυτές περιοχές, την Κριμαία και το Ντονμπάς, να ελευθερωθούν. Για την Ρωσία η προτεραιότητα είναι η Κριμαία. Γιατί χωρίς αυτήν μόνο να ψαρεύει μπορεί στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα δύο σενάρια για την περιοχή

Η Ρωσία δεν θα αφήσει εύκολα το Ντονμπάς που φημίζεται για τα ορυχεία του. Αυτό δείχνει η συγκέντρωση δυνάμεων. Υπάρχει ακόμη η επιλογή της προσάρτησης των δύο αυτών περιοχών στην Ρωσία μέσω νέου δημοψηφίσματος.

Υπάρχει ακόμη ένα σενάριο. Η Ρωσία να αρνηθεί το Ντονμπάς αλλά με έναν όρο: Το θέμα της Κριμαίας να λήξει μια και καλή και να αναγνωριστεί διεθνώς.

Ας δώσουμε προσοχή σε αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με τον Πούτιν το μέρος που λέγεται “Ουκρανία” και οι άνθρωποι που λέγονται “Ουκρανοί” δεν υπάρχουν. Το μέρος είναι Ρωσία και εκεί ζουν Ρώσοι. Γι αυτό όπως προσαρτήθηκε η Κριμαία οι Ρώσοι θέλουν την κατάληψη του Ντονμπάς και την προσάρτηση του για να το προσθέσουν στον χάρτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αν η Ουκρανία αρχίσει να ελευθερώνει περιοχές και να τις ανακαταλαμβάνει, ο πόλεμος θα ξεσπάσει. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε την στάση του ΝΑΤΟ.

Η Δύση θα εγκαταλείψει την Ουκρανία και η χώρα θα διαμελιστεί

Αν και αυτή τη στιγμή η Δύση υποστηρίζει γενικά την Ουκρανία, στην περίπτωση πολέμου, μπορεί να εγκαταλείψει το Κίεβο όπως για παράδειγμα έγινε στην Γεωργία το 2008.

Και αυτό θα ανοίξει όντως την πόρτα στον διαμελισμό της Ουκρανίας.

Αν ο πόλεμος ξεσπάσει και το ΝΑΤΟ βοηθήσει την Ουκρανία, τότε θα ξεσπάσει μια πολύ μεγάλη σύγκρουση που θα παρασύρει όλη την Μαύρη Θάλασσα.

Είναι στριμωγμένη η Τουρκία – Να πάρει αποστάσεις από ΝΑΤΟ γιατί ακολουθεί και η Γεωργία…

Η Τουρκία παρατηρεί αυτή τη διαδικασία πολύ προσεκτικά. Η ισορροπία ισχύος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Αν ξεκινήσει κλιμάκωση και σύγκρουση, μια δύσκολη διαδικασία αρχίζει για την Τουρκία.

Επιπλέον η Κυβέρνηση Μπάιντεν  θέλει να κάνει την Γεωργία και την Ουκρανία μέλη του ΝΑΤΟ. Και οι δύο έχουν υποστεί παραβίαση εδαφικής κυριαρχίας.

Αν αυτό συμβεί, και η Ουκρανία και η Γεωργία πολεμήσουν την Ρωσία ώστε να ανακαταλάβουν τα εδάφη τους μαζί με το ΝΑΤΟ, τότε η Τουρκία μαζί με το ΝΑΤΟ θα είναι το επίκεντρο της σύγκρουσης με την Ρωσία”.

Από warnews247

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/