7.4.21

Αδυσώπητος πόλεμος εμβολίων! Στο στόχαστρο το Sputnik, η AstraZeneca και το προνομιούχο Pfizer




Αδυσώπητος πόλεμος “εμβολίων”! Στη Δύση έχουμε την υπόθεση της AstraZeneca για το εμβόλιο της οποίας όλο αναμένουμε τελικό πόρισμα, αλλά πόρισμα δεν έχουμε, με αποτέλεσμα δικαιολογημένα ο κόσμος να ανησυχεί. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το πολύ πιο ακριβό και πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμο λόγω της δυσκολίας αποθήκευσης του εμβόλιο της Pfizer είναι στο απυρόβλητο. Το βασικό μέτωπο του πολέμου όμως έχει να κάνει με το ρωσικό Sputnik V,  το οποίο ήδη έχουν παραγγείλει 59 χώρες στον κόσμο.

Αυτό δεν αρέσει όπως φαίνεται στις φαρμακοβιομηχανίες της Δύσης. Γι΄ αυτό και τώρα., μήνες μετά από την κυκλοφορία και την ευρεία χρήση του εμβολίου, στην εκτεθειμένη από κάθε άποψη Ευρώπη θυμήθηκαν ότι πρέπει να το ελέγξουν.

Η αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει να διερευνά την ερχόμενη εβδομάδα, αν οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 Sputnik V ακολούθησαν τις παγκόσμιες κλινικές και επιστημονικές προδιαγραφές, γράφουν σήμερα οι Financial Times.

Η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) διεξάγεται καθώς πηγές προσκείμενες στη διαδικασία έγκρισης της ρυθμιστικής αρχής δήλωσαν στους FT ότι οι δοκιμές του Sputnik V δεν έγιναν ακολουθώντας τους κανόνες δεοντολογίας.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε στην εφημερίδα: “Δεν υπήρξε πίεση (στους συμμετέχοντες) και το Sputnik V ανταποκρίνεται σε όλες τις κλινικές πρακτικές”.

Σ΄ ότι μας αφορά: οι Ρώσοι διέψευσαν χθες τους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν εμβόλια για να αγοραστούν από τη Ρωσία. Με ανακοίνωση τους δηλώνουν έτοιμοι να προμηθεύσουν μέσα στο Μάϊο εμβόλια που μπορούν να καλύψουν 500.000 πολίτες. Όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο προμήθειας εμβολίων εκτός της εξοργιστικά αργής ευρωπαϊκής διαδικασίας.

https://www.militaire.gr/