24.4.21

«Drone snipers» χρειάζεται το Στράτευμα …Και όχι Ατομικά τυφέκια!



Οι διαρροές για το Εθνικό ατομικό τυφέκιο που θα είναι εισαγωγής με πιθανή Ελληνική συμπαραγωγή ,κυριαρχούν στους διαδρόμους Πενταγώνου και το ερώτημα βγαίνει αβίαστα !

Χρειάζονται οι Μονάδες του Στρατού μας αυτή τη στιγμή ατομικά τυφέκια με προδιαγραφές  των Μονάδων των Καταδρομών  και αν ναι για ποιο λόγο ;

Θα γίνουν μάχες  εκ του συστάδην με Πεζούς εναντίον Τούρκων Καταδρομών που θα εισβάλουν στον Έβρο ή  εναντίον  Πεζοναυτών που θα επιχειρήσουν απόβαση σε Βραχονησίδες και μικρονήσια ;

Το Στράτευμα διαθέτει χιλιάδες ατομικά τυφέκια  G-3 /4 μέσα στα γράσα  αλλά και  FN σύμφωνα με αποκάλυψη Επιτίμου Α/ΓΕΣ και αυτά μπορούμε κάλλιστα να τα αναβαθμίσουμε …Έχουμε τη Στρατιωτική τεχνογνωσία να το κάνουμε

Τότε προς τι η πρεμούρα να προμηθευτούμε  τα δήθεν υπερσύγχρονα Ισραηλινής Κατασκευής ατομικά τυφέκια που στις δοκιμές του ΓΕΣ δεν τα πήγε και τόσο καλά !!

Τι χρειάζεται όμως το Στράτευμα αυτή τη στιγμή και η λύση έρχεται από το Ισραήλ  ….

Σύμφωνα με Στρατιωτικές πηγές και πληροφορίες, το Ισραήλ  σκοπεύει να αγοράσει ειδικά αντιαεροπορικά τουφέκια που θα μπορούν να πυροδοτήσου και τα εκρηκτικά που μεταφέρουν τα UAV .

Τα τουφέκια, τα οποία κατασκευάζονται από μια μη στρατιωτική εταιρεία, έχουν δε τη δυνατότητα να διαταράσσουν τις συχνότητες του drone και να καταλαμβάνουν τον έλεγχο των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Η απόφαση για την απόκτηση των τυφεκίων λήφθηκε μετά από πολλά περιστατικά κατά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αεροσκάφη μεταφοράς βομβών από ισλαμιστές μαχητές κατά του IDF στα σύνορα της Γάζας.

Μόλις πρόσφατα, η Ισλαμική Τζιχάντ κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε ένα από τα αεροσκάφη του να αιωρείται πάνω από ¨Αρμα του  IDF που ήταν τοποθετημένη κατά μήκος των συνόρων της Γάζας.

Το βίντεο φάνηκε να δείχνει το drone να χάνει μια βόμβα που εξερράγη δίπλα στη δεξαμενή. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στο συμβάν.

. Σε αντίθεση με την απειλή των εμπρηστικών χαρταετών και των μπαλονιών, ένα drone μπορεί να διεισδύσει περαιτέρω στο έδαφος της Χώρας  πιο γρήγορα και με ακρίβεια και ενδεχομένως να οδηγήσει σε θανατηφόρες συνέπειες.

Γι ‘αυτό, το IDF ετοιμάζεται για αυτήν την απειλή. Οι ισραηλινές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας πρόκειται να λάβουν ειδική εκπαίδευση για το σκοπό αυτό και είναι πιθανό να είναι εξοπλισμένες με τα νέα τουφέκια.

Οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει στην παραγωγή των Οπλισμένων DRONE  και μάλιστα η τελευταία δοκιμή της άφεσης έξυπνης Βόμβας πρέπει να ανησυχήσει τα Επιτελεία

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σχέδια και έχουν γίνει δοκιμές για την αντιμετώπιση των Τουρκικών DRONE αλλά το επεισόδιο της Σημαίας στο Καστελόριζο και η Υπερπτήση στον Έβρο δεν μας έδειξε οτι έχουν μπει σε υπηρεσία !

Η προμήθεια αντι drone απο το Στρατό μας και η εκπαίδευση Ειδικών Χειριστών σε ρόλο κυνηγού των Τούρκικων Drone θα πρέπει να είναι στα άμεσα σχέδια του ΓΕΕΘΑ


https://veteranos.gr/