23.4.21

Πληροφορίες για πιθανή επικοινωνία του κ. Μπάιντεν με τον Ερντογάν: Θα του ανακοινώσει κατάμουτρα την αναγνώριση της γενοκτονίας;

 

Πολύ φοβάμαι ότι στο τηλεφώνημα θα γίνει  συνδιαλλαγή  για τους S400 με αντάλλαγμα τη μη χρήση της λέξεως "γενοκτονία" αλλά άλλης πιο ήπιας.
Juan

Για ενδεχόμενο επικοινωνίας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΚΑ σημειώνει ότι πριν από τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου το Σάββατο με την οποία αναμένεται να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων, ο κ. Μπάιντεν ίσως επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιθανολογείται δε ότι το τηλεφώνημα θα αφορά βασικά το θέμα της γενοκτονίας, καθώς ο κ. Μπάιντεν φέρεται να έχει λάβει την τελική απόφαση. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στο σύνολο τους, έγραψαν και μετέδωσαν ότι η απόφαση για αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι ένα γεγονός, που θα συμβεί το Σάββατο.

Μερικοί Αμερικανοί γραφειοκράτες δεν συμφωνούν με την αναγνώριση, επειδή θα οδηγήσει στην απόλυτη ρήξη τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Όμως, ο κ. Μπάιντεν φέρεται αποφασισμένος καθώς έχει σχηματίσει προσωπική γνώμη για το θέμα από την εποχή που ήταν γερουσιαστής.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο Μπάιντεν. Και άλλοι γερουσιαστές και βουλευτές έπραξαν το ίδιο.

Αν και μέχρι τις εννέα το πρωί της Παρασκευής κανένα από τα κρατικά τουρκικά δίκτυα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, δεν μετέδιδε ανάλογη είδηση, πληροφορίες της Hellas Journal αναφέρουν ότι μία τέτοια επικοινωνία είναι πιθανή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν γίνει η επικοινωνία, ο κ. Μπάιντεν θα θέσει και άλλα θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υπέρμαχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

https://hellasjournal.com/

___________________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη