28.4.21

Πηγές: Βαριές απώλειες των Τούρκων στο ιρακινό Κουρδιστάν

 


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή εναέρια και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Όνυξ» που στοχεύει τις βάσεις, τα κρησφύγετα και τα λημέρια του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την έναρξη της νέας επιχείρησης, που ονομάζεται «Επιχείρηση Όνυξ – Κεραυνός», στις 23 Απριλίου.

Η νέα στρατιωτική εκστρατεία στοχεύει τις περιοχές Μετίνα, Αβασίν και Ζαπ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σφοδρές μάχες πραγματοποιούνται μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), γνωστών ως ένοπλη πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Τοπικές πηγές λένε ότι η περιοχή υφίσταται αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Οι άνθρωποι του Μπεχντινάν έγιναν επίσης στόχος των τουρκικών επιθέσεων.

Πολίτες που ζουν στην περιοχή και παρέμειναν αρνούμενοι να αφήσουν τα ζώα τους, δήλωσαν ότι οι κήποι και τα χωράφια τους κάηκαν και μερικά από τα ζώα τους σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς.

Όπως μεταδίδει το MedyaNews, μερικοί χωρικοί περπάτησαν μέχρι το κοντινότερο τουρκικό στρατιωτικό σημείο και αποδοκίμασαν τους Τούρκους στρατιώτες.

Ένας Τούρκος αξιωματικός, ο οποίος άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει τους Κουρδούς χωρικούς, φέρεται να είπε:

«Έχουμε ήδη δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες. Θα σκεφτούμε τα χωράφια, τους κήπους και τα ζώα σας που χάθηκαν; Φύγετε, ξέρουμε τι να κάνουμε».

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία εκστρατείας.


https://www.tribune.gr/

______________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη