11.4.21

Κυβέρνηση για δολοφονία Καραϊβάζ: «Φαίνεται να είναι κοινό έγκλημα - Έχουν γίνει και άλλα την τελευταία τριετία»

Στο τέλος θα μας πουν ή  ότι ήταν...τροχαίο ατύχημα ή ότι ο Καραϊβάζ έπεσε κατά λάθος πάνω στις σφαίρες!!!
Juan


 Για στοιχεία που δείχνουν οργανωμένο έγκλημα και συμβόλαιο θανάτου έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα της δολοφονίας του Γ.Καραϊβάζ στους κόλπους του ...κοινού ποινικού δικαίου για την κυβέρνηση επομένως ακόμα μια δολοφονία στην σειρά δολοφονιών όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός.

Ίσως γι αυτό η ΝΔ παρά την δολοφονία ενός δημοσιογράφου δεν θεώρησε άξιο να βγάλει μια ανακοίνωση όταν κάθε κόμμα (ακόμα και η πρόεδρος της Κομισιόν και η αμερικανική πρεσβεία αναφέρθηκαν και εξέφρασαν τα συλληπητήρια τους) αλλά και οργανισμοί (AP, BBC , κλπ) αναφέρθηκαν σε ένα τόσο άγριο για την κοινωνία γεγονός. 

«Υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας ανοικτός πόλεμος», είπε αρχικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές, σε βάθος, με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών ούτως ώστε να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά, να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη» (ακόμα εξιχνιάζονται τα προηγούμενα).

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το οργανωμένο έγκλημα, ο Λευτέρης Οικονόμου απάντησε: «Τα στοιχεία παραπέμπουν πιο πολύ σε κοινό έγκλημα.

 

 

Είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε  καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία, δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας.

Για αυτό είμαστε εδώ, η αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής στο θέμα της εξιχνίασης σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή».

Όσο για τα κίνητρα της εκτέλεσης, ο κ.Οικονόμου είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα: «Είμαστε πολύ γρήγορα ακόμη για να δώσουμε με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία».

 

Επίσης ένα νέο οπτικό στοιχείο που επεξεργάζονται οι Αρχές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έφερε στη δημοσιότητα το Star, το οποίο εξασφάλισε καρέ με την κίνηση των φερόμενων δραστών, λίγα μέτρα από το σημείο εκτέλεσης. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε.

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Από εκεί και πέρα, οι κύκλος των καταθέσεων έχει ήδη ανοίξει. Πρώτα θα μιλήσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή εάν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών αναμένεται να εστιάσει στα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ.  Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Παράλληλα, οι αρχές πρόκειται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι οι εκτελεστές έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους ο οποίος παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Ακόμη προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από περίοικους οι οποίοι μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα τους βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

«Θα γίνει βίδες» το τζιπ του Γιώργου Καραϊβάζ

Το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου έχει οδηγηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής σε αποστειρωμένο χώρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή καθώς οι αρχές πρόκειται να εξετάσουν εάν είχε τοποθετηθεί σε αυτό συσκευή GPS.  Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το αυτοκίνητο «θα γίνει βίδες».

Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί οι έρευνες των αρχών θα επεκταθούν σε καταστήματα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί ανάλογες συσκευές ενώ δεν θα ήταν απίθανο έτσι να εντοπιστούν ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής και τον έλεγχο των δεδομένων που μεταδίδει.

https://www.pronews.gr/