11.3.21

Διαβάστε: HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y !

 

HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y:

Εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη εικόνα: Πάρος και νησί του Οικονόμου «έγιναν ένα» λόγω της άμπωτης



 «Ενώθηκαν» Πάρος και νησί του Οικονόμου λόγω του φαινομένου της άμπωτης. Η εικόνα είναι ταυτοχρόνως εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη.

Το γνωστό ως νησί του Οικονόμου αυτές τις μέρες δεν... θυμίζει και τόσο νησί καθώς «ενώθηκε» με την Πάρο.

Τα δύο νησιά «έγιναν ένα» λόγω του φαινομένου της άμπωτης, του φαινομένου που είναι ουσιαστικά το αντίθετο της πλημμυρίδας και χαρακτηρίζεται από κάθοδο των νερών της θάλασσας.

Πλέον, μεταξύ της Πάρου και του νησιού του Οικονόμου υπάρχει... στεριά στη θέση της θάλασσας και η εικόνα είναι φυσικά εντυπωσιακή αλλά και πρωτόγνωρη:

ΔΕΥΤΕΡΑ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Εφτασε σε έξι ώρες στην Αθήνα η τέφρα από την Αίτνα

 



Εξι μόλις ώρες χρειάστηκε για να φτάσει στην Αθήνα το ηφαιστειακό νέφος αεριών και τέφρας από την Αίτνα, όπως κατέγραψε ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 και ανακοινωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Γύρω από το ηφαίστειο έβρεχε στάχτη φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους στα γύρω χωριά, καθώς προσπαθούσαν να καθαρίσουν τις περιουσίες τους. Η τελευταία έκρηξη ήταν η 10η σε διάστημα μικρότερο του μηνός, από τις 16 Φεβρουαρίου.

Κάντε ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας αιχμής των αρχαίων Ελλήνων!

  Διαδραστική εικονική περιήγηση στο Μουσείο Κοτσανά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ανακαλύφθηκε κοντινός εξωπλανήτης!

 


Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον καυτό εξωπλανήτη Gliese 486b, μία υπέρ-Γη γύρω από το κοντινό άστρο Gliese 486, έναν ερυθρό νάνο μικρότερο και πιο ψυχρό από τον Ήλιο, σε απόσταση μόνο 26,3 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη. Ο βραχώδης εξωπλανήτης, ο τρίτος πλησιέστερος που έχει βρεθεί έως τώρα, θεωρείται ιδανικός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω της εγγύτητάς του για την αναζήτηση ατμόσφαιρας σε αυτόν, αν και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του είναι απίθανη η ύπαρξη φιλικών συνθηκών για την ανάπτυξη ζωής.

Μήπως η σύγχρονη επιδημία των ψυχικών διαταραχών κατοικεί στο καθημερινό μας τραπέζι;

 


Το παράδοξο είναι ότι ενώ πολύ συχνά τείνουμε να συνδέουμε σωματικές ασθένειες ή συμπτώματα με τη διατροφή μας, δεν συμβαίνει το ίδιο με ασθένειες του νου και της ψυχής μας.

Κι όμως: τα τελευταία χρόνια η έρευνα έχει καταφέρει να συνδέσει πολύ στενά την υγεία του εγκεφάλου με τη διατροφή, επιβεβαιώνοντας την αρχαία πεποίθηση πως «είμαστε ό,τι τρώμε».

Για να παραμείνει υγιής, ο εγκέφαλος έχει ανάγκη από τα ακόλουθα συστατικά:

ΤΡΙΤΗ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Covid-19:Νέο όπλο στη μάχη κατά των μεταλλάξεων

 


Ένας επιστήμονας που εργάζεται για την αλληλουχία DNA των μεταλλάξεων Covid 19 έχει πει στο Euronews ότι «κάθε φορά που εντοπίζεται ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού, μας βοηθά να προβλέψουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί ο ιός στο μέλλον»,είπε στο Euronews επιστήμονας που εργάζεται για την αλληλουχία DNA των μεταλλάξεων Covid 19.