12.3.21

Τουρκικά πυρά κατά περιπόλου της Frontex στον Εβρο αποκάλυψε το Spiegel


Σοβαρότατο περιστατικό με πυροβολισμούς από ομάδες Τούρκων στον Εβρο, περιστατικό το οποίο όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος του Spiegel δεν είναι μεμονωμένο,  σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 6ης Μαρτίου στο Τυχερό Εβρου.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του γερμανικού εντύπου στην Ελλάδα Γιώργος Χρηστίδης, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν ενώπιον περιπόλου της Frontex στο οποίο συμμετείχαν και Γερμανοί συνοριοφύλακες.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «αξιωματούχοι στην Ελλάδα και την Βαρσοβία λένε ότι πρόσφατα αξιωματικοί της Frontex έχουν υπάρξει μάρτυρες αρκετών ατόμων στην τουρκική πλευρά των συνόρων που πυροβολούν με τα όπλα τoυς. Προφανώς πυροβολούν στον αέρα και κανείς από τους αξιωματικούς δεν τρατματίστηκε».

Και συμπληρώνει: «Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των αλεξίσφαιρων γιλέκων», έχουν ληφθεί. Η Frontex έχει αναπτύξει 80 αξιωματικούς στον Έβρο, δεκαπέντε εκ των οποίων είναι από τη Γερμανία. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες για κάθε κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα»