17.3.21

Ο Ερτογάν απειλεί την Ευρώπη της Μέρκελ με δεύτερο μεταναστευτικό κύμα και με θύμα και πάλι την Ελλάδα



 Της Κύρας Αδάμ

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα, ( ως πρώτη και αποκλειστική ευρωπαϊκή χώρα εισδοχής), με δεύτερο κύμα Σύριων προσφύγων και μεταναστών – κυρίως Αφρικανών – εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες  δεν αποδεχθούν τους όρους του. 

Τους όρους αυτούς έχουν  συμφωνήσει Βερολίνο και Άγκυρα, σε διμερή  άτυπη  διαπραγμάτευση μηνών, κάτω από το τραπέζι και πίσω από την πλάτη των ευρωπαίων εταίρων και κυρίως  της άμεσα ενδιαφερόμενής και πληττόμενης Ελλάδας .

Με τη διμερή συμφωνία ότι κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης από την Τουρκία δεν θα πατήσει σε γερμανικό έδαφος, ο Ερντογάν έχει ζητήσει από την καγκελάριο Μέρκελ:

  • Τα χρήματα  που θα συμφωνηθούν να δοθούν στην Τουρκία για τους Σύριους πρόσφυγες και μετανάστες θα αποδίδονται απ’ ευθείας στον ίδιο και όχι μέσω των ΜΚΟ , όπως μέχρι σήμερα.
  • Το ποσό πού ζητά ο Ερντογάν για τα επόμενα 4 έτη ανέρχεται σε 11 δις ευρώ!!, συν τα υπόλοιπα  1,5 δις ευρώ περίπου από τα χρεωστούμενα από την προηγούμενη συμφωνία. Τα ποσά αυτά εξηγεί η Άγκυρα αφορούν στην στέγαση, σίτιση και εκπαίδευση σε 3,6 εκατ. Σύριους πρόσφυγες ,τους οποίους η Άγκυρα έχει ήδη εγκαταστήσει στα κατεχόμενα από την Τουρκία συριακά εδάφη. Δι’ αυτού του δόλιου τρόπου, ο Ερντογάν αποσκοπεί στη  επέκταση της τουρκικής επικράτειας μέσα στο έδαφος της Συρίας, υλοποιώντας δηλαδή σχέδιο ανάλογο με τον εποικισμό της κατεχόμενης Κύπρου.
  • Πέραν των καταγεγραμμένων και εγκατεστημένων Σύριων προσφύγων στο έδαφος της Τουρκίας, ο Ερντογάν ισχυρίζεται  ότι λόγω των καταστροφών και της ανέχειας στην κατεστραμμένη Συρία, μεγάλα  τμήματα πληθυσμού από τη νότια Συρία μετακινούνται προς Βορρά στα σύνορα με την Τουρκία προκειμένου είτε να σιτιστούν είτε να περάσουν παρανόμως στην Τουρκία με τελικό προορισμό της Ευρώπη.
  • Ο συνολικός αριθμός αυτού του δεύτερου κύματος προσφύγων κατά την Άγκυρα αγγίζει τα 12 εκατ. ανθρώπους, με τον Ερντογάν να διαβεβαιώνει τη Μέρκελ ότι θα τους κρατήσει «όσο μπορεί» στο έδαφος του, ειδάλλως θα τους στείλει όλους στην Ευρώπη , δηλαδή στην Ελλάδα.
  • Επιπροσθέτως «στο λογαριασμό» του νέου κύματος  «καθαρών μεταναστών» πλέον, ο Ερντογάν αναφέρει ότι κρατάει στο έδαφος του περίπου 500.000 καταγεγραμμένους  Αφρικανούς μετανάστες, ανεβάζοντας όμως το συνολικό αριθμό, καταγεγραμμένων και μη, σε 1,5 εκατ. Αφρικανούς, τους οποίος και αυτούς απειλεί να στείλει πακέτο στην Ευρώπη , αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι του .

Με άλλα λόγια ο Ερντογάν  ανακοινώνει ένα δεύτερο και ομοίως σοβαρό «κύμα προσφύγων και μεταναστών» στην Ευρώπη – ένα υπερ-όπλο δηλαδή , αν οι Ευρωπαίοι  δεν αποδεχθούν τους όρους τους . Πέραν της θηριώδους οικονομικής βοήθειας ο Ερντογάν « απαιτεί» την ελεύθερη βίζα, την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας. Πιέζει παράλληλα τους Ευρωπαίους  να ξεχωρίσουν απολύτως  και να μην συσχετίσουν ποτέ στο μέλλον τις ευρωτουρκικές σχέσεις  με τις ταραγμένες σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας  και Τουρκίας – Κύπρου. 

Αυτό είναι ήδη ορατό καθώς το Βερολίνο ενορχήστρωσε  τον εγκλωβισμό της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες χωρίς η Αθήνα να μπορέσει  να θέσει  όρους και προϋποθέσεις  στις επιθετικές και προκλητικές τουρκικές ενέργειες εναντίον της εθνικής κυριαρχίας και ελληνικών συμφερόντων κι δικαιωμάτων και παράλληλα εξουδετέρωσε εν τη γεννέσει τους πέρυσι τον Οκτώβριο τη διαδικασία και το μηχανισμό επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία. Επιπροσθέτως, η ΕΕ νίπτει τας χείρας της απέναντι στη δόλια Πενταμερή για το Κυπριακό.

Κατά τα λοιπά, η ΕΕ δηλώνει έτοιμη, ύστερα από την  ανεπίσημη συνεννόηση των ευρωπαίων ΥΠΕΞ να ανανεώσει την  Δήλωση ΕΕ- Τουρκία για το μεταναστευτικό , τον Μάιο του 2016, που μπορεί να διατηρηθεί και στο μέλλον. Δηλαδή , να επιτρέπει στην Τουρκία να την παραβιάζει αφού δεν δέχεται τις δέχεται  και δέχεται ανοίγει νέους μεταναστευτικούς δρόμους όπως πχ στον Έβρο πριν έναν ακριβώς χρόνο..

https://www.militaire.gr/