28.3.21

ΝΤΡΟΠΗ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ!

 


ΞΕΣΠΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ. 

Δεν είναι μόνο ντροπή αλλά και προσβολή έναντι των εκατοντάδων εθελοντών Κυπρίων, που το αίμα τους έσμιξε με αυτό το αδελφό αίμα των αγωνιστών του 21 και πότισε τα τιμημένα χώματα της μητέρας πατρίδας ΕΛΛΑΔΑΣ!

Ναι, είναι εθνική προσβολή, για αυτούς τους ήρωες Κυπρίους ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστές, που ενώ η πατρίδα τους ήταν σκλαβωμένη, ήρθαν εθελοντικά κατά εκατοντάδες για να  απελευθερώσουν την μάνα τους, παρ όλον ότι γνώριζαν πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρος θα πλήρωνε βαρύτατο φόρο αίματος, όπως και έγινε την 9η Ιουλίου 1821, όταν οι βάρβαροι κατέσφαξαν χιλιάδες ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ... για την συμμετοχή τους στην Ελληνική Επανάσταση....ΤΙ ΠΙΟ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΤΙ;

Και ας μην επικαλεσθούν κάποιοι την επάρατη πανδημία, διότι δεκάδες πατριωτικές οργανώσεις Κυπρίων υπάρχουν στην Ελλάδα .... Έπρεπε με την αιματόβρεκτη σημαία των ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ να συμμετέχει έστω ένας σημαιοφόρος με δύο παραστάτες τιμής ένεκεν αν μη τι άλλο...!

 

Έγραφε η σημαία ανορθόγραφα ... ΣΗΜΕΑ ΕΛΛΗΝΗΚΙ ΠΑΤΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ... Ανορθόγραφα ναι, αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αφού οι βάρβαροι έκλεισαν τα ελληνικά σχολεία και οι Κυπραίοι μάθαιναν γραφή σε κρυφά σχολειά...

 ΙΔΕΤΕ «Η 9η Ιουλίου 1821, εν Λευκωσία Κύπρου….»

 

Και ο Καποδίστρίας με κυπριακή καταγωγή από πλευράς της μητέρας του, έγραψε και λάλησε τότε....

«Τα όρια ταύτα από του 1821 καθορίζονται υπό του αίματος του εκχυθέντος εις τα σφαγεία των Κυδωνιών, των Ψαρών, της Χίου, της Κρήτης, της Ρόδου και της Κύπρου...».  Για την πολύπαθη Ελληνική Κύπρο….ΦΕΥ! 200 χρόνια πέρασαν από τις δηλώσεις του Καποδίστρια……

Ο κόσμος σκηνή, ο βίος πάροδος. Ήλθες, είδες, απήλθες.

Δικό μου …..Και ουδέν γέγονε. Και το 74 ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ... διότι κειτόταν μακράν ...

 

ΙΔΕΤΕ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....

 

Έγραφαν οι Κύπριοι εθελοντές προς τη Διοίκηση τους:

«Σεβαστή Διοίκηση, Ημείς εχάσαμε μαζί με την πατρίδα μας και τας οικίας μας. Είδομεν τους συγγενείς μας εσφαγιασμένους και ενταύθα από αρχής του Ιερού Αγώνος αγωνιζόμενοι τρέφομεν αυτάς τας ελπίδας του να ανακτήσωμεν την πατρίδα μας ελευθέρα. Ανεκπλήρωτοι παρέμειναν περί Ένωσης και Ελευθερίας, οι προσδοκίες των εθελοντών αγωνιστών Κυπρίων.»

 

Η φάλαγγα των Κυπρίων πολέμησε ηρωικά σε όλες τις μάχες και είναι χαρακτηριστική η ρήση του Στρατηγού Χατζηπέτρου, για τα παράσημα που φορούσε «Μου τα ’δωκε ο ηρωισμός και η παλληκαριά των Κυπρίων φαλαγγιτών».

 

Κολοκοτρώνης: «Ο πρώτος νεκρός στην κατάληψη της Τριπολιτσάς ήταν ο Κύπριος. Είχαμε ακόμη νεκρούς Κύπριους, στο Μεσολόγγι… παντού, σε όλα τα πεδία των μαχών. Μάλιστα στη μάχη της Αθήνας το 1827, είχαν πέσει νεκροί πάνω από 130 Κύπριοι».

 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΥΜΟ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ...ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ... ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ... Όποιος Ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. ( Ρήγας)

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΔΩΣ ....

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΊΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ... ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΏΝΕΤΕ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821, ΠΡΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ .. ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ... ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ .... ΑΣΕΒΕΙΣ ...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ