30.3.21

Έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας σήμερα στην Τουρκία


Στη φωτό, διακρίνεται στη μέση το ...φέρετρο της τουρκίας και το ρολόϊ 
με την αντίστροφη  μέτρηση. Την ώρα "μηδέν" η τουρκία θα διαλυθεί
εις τα εξ ων συνετέθη...
Juan

Ετοιμάζουν νέα πρόκληση;

Βρισκόμαστε στο παρά πέντε πιθανών επικινδύνων εξελίξεων σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς σήμερα θα έχουμε της έκτακτη σύγκλιση του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου.
    
Εκεί θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στα ελληνοτουρκικά, ενώ  οι Τούρκοι στρατηγοί και ναύαρχοι αναμένουν σαφείς οδηγίες για το επόμενο διάστημα.

 Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Τουρκία. Τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η καταπολέμηση της ''τρομοκρατίας''.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu αναμένεται να κάνει παρουσίαση σχετικά με τις διερευνητικές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.  Επιπλέον, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι δραστηριότητες του τουρκικού στρατού στη Λιβύη και το ζήτημα της Συρίας και άλλα περιφερειακά και εθνικά θέματα ασφαλείας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu αναμένεται να κάνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την καταπολέμηση της ''τρομοκρατίας''. Η παρουσία του PKK στο Ιράκ και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εναντίον του θα συζητηθούν επίσης στη συνάντηση. 

Όπως αναφέρουμε καθημερινά στο Πενταπόσταγμα, οι Τούρκοι ενδεχομένως να προβούν σε πιθανή πρόκληση στην θαλάσσια και εναέρια περιοχή Αιγαίου–Ανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να καταστίσουν κάτι παραπάνω από σαφές, ότι διεκδικούν ΑΟΖ (Καστελόριζο), ή πετρέλαια σε Κύπρο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για την δημιουργία τυχόν προκλήσεως. Επισημάνεται σε ότι το  τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο της χώρας όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Οι Τούρκοι έχουν καλλιεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ένα νοσηρό κλίμα κατά της Ελλάδος, προβάλλοντας τις δικές τους παράλογες απαιτήσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλούν ξεδιάντροπα μιλώντας δήθεν για «ελληνική προκλητικότητα» σε σχέση με την επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 μίλια στο Ιόνιο.