11.3.21

Γ. Τράγκας: Όταν κάποιος προκαλεί με παράλογη πολιτική τότε είναι και υπεύθυνος για αυτό που θα θερίσει

 



Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη. Kαι των αστυνομικών και των πολιτών. Όταν μία κυβέρνηση στέλνει καθημερινά τα ΜΑΤ εναντίον των πολιτών ακόμη και για έλεγχο τήρησης των υγειονομικών μέτρων, τότε δημιουργεί βίαια επεισόδια και τότε υπάρχει πιθανότητα να έχουμε θύματα. Επομένως πολιτικά, ηθικά, και συνταγματικά υπεύθυνος είναι αυτός που με υπερβολικά αστυνομικά μέτρα προκαλεί διχασμό, αντίδραση και βία. Κάθε ζωή ανθρώπου είναι ανεκτίμητη. Για την ακρίβεια κάθε έμβιου όντος. Κάθε ζωή είναι ανεκτίμητη είτε είναι αστυνομικού είτε διαμαρτυρόμενου πολίτη. Όταν κάποιος προκαλεί με παράλογη πολιτική και δημιουργεί ασφυκτική πίεση πάνω σε εκατομμύρια πολίτες, τότε είναι και υπεύθυνος για αυτό που θα θερίσει.

Η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να αντιρροπήσει τις εντυπώσεις από τον άγριο ξυλοδαρμό των πολιτών στη Νέα Σμύρνη. Ο κύριος Μητσοτάκης προφανώς έδωσε εντολή να παίζουν κατά κόρον τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τον τραυματισμό ενός αστυνομικού στις χθεσινές συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με νεαρούς και πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατάχρηση της αστυνομικής βίας και για τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον ανυποψίαστων πολιτών με αφορμή το ότι δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Οι Έλληνες πολίτες έβλεπαν και ξανάβλεπαν στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τον πεσμένο τραυματία αστυνομικό. Και φυσικά όλοι κατάλαβαν ότι αυτό συμβαίνει για να δημιουργηθεί ένα αντίρροπο συναίσθημα μετά την πανελλαδική κατακραυγή εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Χρυσοχοΐδη.

Το διάγγελμα που αποφάσισε να κάνει ξαφνικά ο πρωθυπουργός μάλλον ήταν ατυχής έμπνευση δική του ή κάποιου συμβούλου του. Προφανώς ενοχλήθηκε ο κύριος Μητσοτάκης από την αναπόφευκτη διέγερση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως επιδιώκει και μία πολιτική πόλωση, προκειμένου να οδηγήσει την πολύπαθη και δυστυχισμένη χώρα μας σε πρόωρες εκλογές με την ελπίδα να υφαρπάσει την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Όπως και να έχει, ήταν ατυχής η έμπνευση του ολιγόλογου διαγγέλματος, γιατί οι τηλεθεατές εισέπραξαν για μια ακόμη φορά το αλλόκοτο και όχι τόσο ανθρώπινο βλέμμα του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη. Έδειχνε ανησυχία και πανικό παρά την αποφασιστικότητα που ήθελε να περάσει σε όλα τα σπίτια των Ελλήνων. Αλίμονο αν κάθε φορά που γίνονται επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών ακολουθούν διαγγέλματα των πρωθυπουργών και των προέδρων! Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν εκτεταμένες διαμαρτυρίες τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τα αστυνομικά μέτρα, αλλά δεν ακολουθούν πομπώδεις δηλώσεις των πρωθυπουργών και των προέδρων.

Φαίνεται ότι ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου έχει ενημερωθεί ότι σε όλη τη χώρα υπάρχει παλλαϊκή αντίδραση, πανεθνική οργή εναντίον του. Ίσως καταλαβαίνει ότι αν στήσει κάλπες θα αποδειχθεί ότι κατέρρευσε η πολυδιαφημιζόμενη από όλα τα κανάλια δημοφιλία του. Όλοι οι αυταρχικοί και οι δικτάτορες ήθελαν πάντα να αποθεώνονται ως λαοπρόβλητοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον λαοπρόβλητος, αλλά είναι αντιπαθής και σε κάποιο πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού, μισητός.

Στο ολιγόλογο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διχάσει τους Έλληνες. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ή ποιοι διχάζουν τους Έλληνες, και το δεύτερο ερώτημα που ακολουθεί είναι αν είναι διχασμένη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ή όλοι είναι εναντίον του.

Επίσης ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ότι εγγυάται την ενότητα και την ευημερία των Ελλήνων. Πολλοί αναρωτήθηκαν χθες το βράδυ αν ο πρωθυπουργός μας δουλεύει, όταν μιλάει για την ευημερία των Ελλήνων. Εγγυάται την ευημερία των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης που έχουν βάλει λουκέτο; Εγγυάται την ευημερία τριών εκατομμυρίων ανέργων; Εγγυάται το ψωμί των οικογενειών που ασχολούνται με το λιανεμπόριο; Εγγυάται τα 250.000 σπίτια των δανειοληπτών που θα βγούνε στο σφυρί; Ποιος διχάζει; Και ποιος εγγυάται την ευημερία ενός λαού που τρώει αλύπητο ξύλο από τα ΜΑΤ κάθε φορά που αποπειράται να διαμαρτυρηθεί για κάτι; Ποιος εγγυάται για τη Δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης; Κάποιος που διώκει τον ελεύθερο λόγο; Κάποιος που εντελώς φασιστικά διώκει δημοσιογράφους ή στέλνει τα ΜΑΤ να καταστείλουν κάθε αντίδραση ή να επιβάλλουν πρόστιμα 300 ευρώ σε ηλικιωμένες κυρίες ή σε ανυποψίαστους περιπατητές;

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα σε μια κοινωνία που δεν θέλει πλέον να τον βλέπει ούτε στην τηλεόραση ούτε στις γειτονιές της; Αν τολμάει, ας κάνει μια περιοδεία σε όποια περιοχή της Ελλάδος θέλει. Αν τολμάει, ας κάνει μια συγκέντρωση σε μια πλατεία για να δούμε τι κόσμο θα μαζέψει, έστω και αν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον. Ο κόσμος σε όλη τη χώρα αποδοκιμάζει ή αντιπαθεί ή μισεί τον Μητσοτάκη.

Χθες, μάλλον «έσπασαν» πολλοί τηλεοπτικοί δέκτες όταν είπε ότι «εγγυάται την ευημερία του ελληνικού λαού». Ποια ενότητα μπορεί να εγγυηθεί κάποιος που παραβιάζει τους νόμους που δημιουργεί και επιβάλλει στους άλλους; Πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος που απολογείται ο ίδιος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολογώντας ότι οι εικόνες στην Ικαρία ή στη Νέα Σμύρνη «ενόχλησαν»; Πόσο πολιτικό κύρος μπορεί να διαθέτει κάποιος που λέει ότι ήταν «επικοινωνιακό λάθος» της κυρίας Μενδώνη να χαρακτηρίσει «επικίνδυνο» τον κύριο Λιγνάδη;

Τελικά συγκρούεσαι με τη λογική να ισχυρίζεσαι ότι «εγγυάσαι την ευημερία του Ελληνικού λαού», όταν στην πατρίδα σου οι Έλληνες πεινάνε, είναι άνεργοι, ενώ εσύ, όπως καταγγέλλεται στο διαδίκτυο, περνάς «ευεργετικά» νομοσχέδια για κάποιους μεγάλους εργολάβους ή ολιγάρχες.

Ο κύριος Μητσοτάκης γλιστράει από το ένα λάθος στο άλλο. Θα έπρεπε να αποφεύγει τα διαγγέλματα και τη συνεχή εμφάνισή του στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν επιτρέπεται σε κάποιον πρωθυπουργό που χειρίζεται θέματα υψίστης σημασίας να εμφανίζεται τόσο συχνά αναξιόπιστος και να παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας και της ευημερίας, γιατί από τη μια, και ενώ απολογείται ως «μικρός μπόμπος» ενώπιον του κυρίου Παπαχελά για την Ικαρία, εμφανίζεται στους Έλληνες ως «αρχάγγελος προστάτης» της υγείας τους, και από την άλλη μειώνεται το προσδόκιμο ζωής και χιλιάδες Έλληνες ωθούνται σε χειρότερη ποιότητα υγείας λόγω της αναστολής των τακτικών χειρουργείων.

Εκτός από «αρχάγγελος προστάτης» της υγείας μας, χθες εμφανίστηκε και ως «μέγας εγγυητής της ενότητας» του έθνους. Δηλαδή οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που σαφώς είναι το 65% των Ελλήνων πολιτών, είναι οι γεννώντες τον διχασμό, και αυτός, μια φθαρμένη πολιτική προσωπικότητα, είναι ο «εγγυητής». Ίσως πιστεύει ότι μπορεί να στρέψει την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις εναντίον του λαού με το επιχείρημα ότι έτσι διατηρεί την ενότητα. Τα ίδια όμως έλεγαν και άλλοι δικτάτορες στο παρελθόν.

Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να συστήσουν στον γιο Μητσοτάκη να αποφεύγει να εμφανίζεται ως θεόσταλτος, και κυρίως να αποφεύγει να μιλάει για την ευημερία του Ελληνικού λαού αυτός ο οποίος κατέστρεψε πλήρως την εθνική οικονομία. Ο κόσμος επί ένα χρόνο καθημερινά αποκτά αντισώματα απέναντι στη χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα.

Υστερόγραφο: Οι δικηγόροι του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», με προσωπική εντολή μου, από σήμερα συλλέγουν και προωθούν προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών και τις Διεθνείς Ενώσεις των Δημοσιογράφων τα κείμενα, τις ανακοινώσεις μου και όσα συμβαίνουν σε βάρος της λειτουργίας μου, δημοσιογραφικής και πολιτικής. Επίσης οι δικηγόροι του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» καταφεύγουν σε όλες τις Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στο πρόσωπό μου.

https://www.antinews.gr/