10.3.21

Χάος στη Νέα Σμύρνη, άγρια επίθεση και τραυματισμός αστυνομικού!

 

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών θα έπρεπε ήδη να είχε απαιτήσει την αποδέσμευση δικυκλιστών από περιοχές με επεισόδια, αφού ως εκ τηςφύσεως του οχήματος, αποτελεί εύκολο στόχο του κάθε ψυχανώμαλου, κομπλεξικού αναρχο@@@!
Juan

Χάος χθες στη Νέα Σμύρνη, με τα επεισόδια που ακολούθημα την πορεία διαμαρτυρίας 6.000 περίπου ανθρώπων, για τα γεγονότα της Κυριακής. Δυστυχώς, στο σώμα των πολιτών όπου πήγαν να διαδηλώσουν ειρηνικά, αποδείχθηκε ότι υπήρχαν και άτομα που ήθελαν επεισόδια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της εύρεσης τσαντών με βόμβες μολότοφ σε περιοχή στο Νέο Κόσμο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Μολότοφ από τη μία πλευρά, βομβίδες κρότου λάμψης, χημικά και νερό με πίεση από την άλλη.

Αποκορύφωμα των χθεσινών γεγονότων ο τραυματισμός του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια και σώθηκε από συναδέλφους του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ άλλοι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν, όπως και ο συνάδελφος τους στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών, με ανακοίνωση της αναφέρει για τα γεγονότα: «Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη» και καταλήγει «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε». 

Όπως ήταν αναμενόμενο τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση του καταδίκασε τα βίαια γεγονότα και την επίθεση στον αστυνομικό.

 Η κριτική της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ αφορά στο κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (συγκεκριμένα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις όπως το ΠΑΜΕ, ο Ρουβίκωνας κ.ά.). 

Από τα χθεσινά επεισόδια έγινα 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές.

https://defencereview.gr/

Ο ΣΥΡΙΖΑ  το παίζει  "επιτήδειος ουδέτερος", ως συνήθως!

Juan