12.3.21

Γ. Τράγκας: Η ελίτ διασκεδάζει, ο λαός υποφέρει


 Η ελίτ των Αθηνών διατηρεί την ελευθερία της και παραβιάζει όλους τους κανόνες και τους νόμους που αφορούν την αναχαίτιση του κορονοϊού. Μπορεί να συμποσιάζεται ή να κάνει πάρτι, μπορεί να συμμετέχει σε συνεστιάσεις χωρίς μάσκες και τήρηση αποστάσεων, αλλά αυτή είναι η ελίτ. Ανήκει στο περιβάλλον του πολιτικά μαύρου Μητσοτάκη. Ανήκει στο περιβάλλουν του «πρίγκιπα Ιωάννη» και όχι στο δάσος του Σέργουντ, όπου κρυώνει και πεινάει ο λαός του Νότινγχαμ.

Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, όπως μάθαμε πριν λίγο καιρό, μπορεί να μετακινείται ελευθέρως για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ποδηλατεί ελεύθερα στην Πάρνηθα ή να γευματίζει με άλλους 15 ή 50 στο μπαλκόνι της Ικαρίας. Η κυρία Τζένη Μπαλατσινού-Κικίλια, όπως αποκαλύπτουν διάφορες ιστοσελίδες, δύναται να παίρνει το μεσημβρινό της ή το τσάι της με πολύ συμπάθεια και μαζί με όλες τις κυρίες της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας.

Αντίθετα η γριούλα στη Λαμία τρώει πρόστιμο 300ευρώ,επειδήβγήκε να βγάλει το ψωμί της πουλώντας μερικά πράγματα στο δρόμο. Ο νεαρός που διασχίζει την πλατεία της Νέας Σμύρνης γίνεται θύμα άγριου ξυλοδαρμού, του οποίου το αποτέλεσμα μπορεί αργότερα να βγει με μια πάθηση σε κάποιο όργανο του σώματός του. Όσοι κάνουν, κατά λάθος ή εξεπίτηδες, το ίδιο πράγμα που κάνει ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Μπαλατσινού -Κικίλια συλλαμβάνονται και προβάλλονται από τα δελτία ειδήσεων ως ένοχοι, ως πρωταγωνιστές σε κορονοπάρτι.

Ο λαός πρέπει να είναι φυλακισμένος, άνεργος και πεινασμένος. Αντίθετα, η ελίτ των Αθηνών, οι κολλητοί της «Αγίας οικογένειας» έχουν τη δυνατότητα να παραβιάζουν τους νόμους και να ξεσκάνε όποτε θελήσουν, χωρίς να φοβούνται ότι θα βγουν σέντρα στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ, του ΑΝΤ1 ή του ALPHA.

Όπως όλοι έχετε αντιληφθεί ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης και τον τραυματισμό, την άλλη μέρα, του άτυχου αστυνομικού από ιρακινό που βρέθηκε στη διαδήλωση, έχει στηθεί ένα ακόμη παιχνίδι πόλωσης, αποπροσανατολισμού και δικομματισμού. Ένα σικέ παιχνίδι που έχει να κάνει με τη συγκάλυψη όσων προωθούνται, για να φθάσουμε στις Πρέσπες 2 και τη διανομή του Αιγαίου.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ταυτίζονται απόλυτα στα εθνικά θέματα. Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας βοηθάει τον κύριο Μητσοτάκη να παραμείνει αταλάντευτος στην εξουσία και να προωθήσει τις συνομιλίες με την Τουρκία για το Αιγαίο, όπως καλείται να κάνει ο γερμανοκινούμενος Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή να υλοποιήσει τη μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Οι αποκαλύψεις για το ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού στην υπόθεση των Πρεσπών και στην αναγνώριση των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία, έχουν προκαλέσει οργή σε όλη την Ελλάδα. Ο κύριος Μητσοτάκης αγωνίζεται για τα Σκόπια και για τα συμφέροντα των Γερμανών όπως δεν αγωνίστηκε ποτέ για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία μας. Έτσι λοιπόν σιωπούν οι Συριζαίοι όπως ακριβώς θέλει το Βερολίνο, για να φθάσουμε στις Πρέσπες 2 του Αιγαίου.

Υπάρχει ήδη συμφωνία για τις Πρέσπες 2 η οποία δεν ανακοινώνεται, γιατί θα γίνει επανάσταση και θα ξεσηκωθεί ο κόσμος. Υπάρχει ήδη συμφωνία τόσο για το μοίρασμα του αέρα, όσο και για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών η οποία περικλείει τα ακριτικά νησιά μας στη θαλάσσια κυριαρχία της Τουρκίας. Ο Τσίπρας γνωρίζει τα πάντα. Έχει ενημερωθεί από το Βερολίνο και στηρίζει την παραμονή του Μητσοτάκη στην εξουσία, γιατί πρώτον τον συμφέρει η φθορά του Μητσοτάκη, και δεύτερον έτσι υπακούει στη βούληση του γερμανικού παράγοντα.

Το σικέ παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επεκτείνεται στα θέματα της οικονομίας και της μετανάστευσης. Όσον αφορά την οικονομία, η σιωπή του Σύριζα είναι παρατεταμένη και ενδεικτική της υπόγειας συνεργασίας Μητσοτάκη-Τσίπρα. Που και που η Κουμουνδούρου τον κατηγορεί για την αποτυχία του στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά δεν λέει τίποτα για την εξόντωση και τον αφανισμό της οικονομίας. Δεν λέει τίποτα για τα τρία εκατομμύρια των ανέργων και για την ισοπέδωση της αστικής και μικροαστικής τάξης.

Στο θέμα της μετανάστευσης, όπως λέγεται και γράφεται, τα δύο κόμματα, λόγω των σχέσεων με Τζορτζ Σόρος και με διάφορες ΜΚΟ, λόγω των μυστικών που κρατάει το ένα για το άλλο, λόγω του άφθονου χρήματος που πέφτει στο μεταναστευτικό, δεν λέει τίποτα το ένα για το άλλο. Είναι πολλά τα εκατομμύρια που κερδίζονται από το δράμα και τα βάσανα των προσφύγων. Όπως λένε οι ολιγάρχες στην Αθήνα, η πολιτικά μαύρη ΝΔ του Μητσοτάκη τα έχει βρει με την Κουμουνδούρου όσον αφορά το «Ζήτα» που παράγεται από διάφορες δουλειές. Από φωτογραφικές διατάξεις υπεργολάβων και από άλλες εξυπηρετήσεις γνωστών επιχειρηματιών. Το παιχνίδι είναι σικέ και δεν αποκλείεται, προκειμένου να περάσει μειοδοσία στο Αιγαίο, να ευθυγραμμιστούν η πολιτικά μαύρη ΝΔ του Μητσοτάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα που δεν ανεβαίνει σε τίποτα.

Είναι δεδομένο πλέον ότι το μόρφωμα αυτό που ηγείται σήμερα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ΝΔ, αλλά αποτελείται από Σημιτικούς που αντικατέστησαν παλαιά γαλάζια στελέχη.

https://www.antinews.gr/