1.3.21

Ελλάδα-Γαλλία ενώνουν δυνάμεις - ''Βόμβα'' Παναγιωτόπουλου

Εστία πιθανής έντασης και συγκρούσεων η Α.Μεσόγειος δηλώνουν γαλλικές πηγές 

 Πηγές σε άλλη γαλλική αμυντική ιστοσελίδα αναφέρουν ότι στο όλο πλαίσιο στην Α.Μεσόγειο αυτήν την περίοδο έχουμε μια ραγδαία αναβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων χωρών όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, εκτός της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Οι Γάλλοι εκτιμούν ότι στην γεωγραφική αυτή περιοχή έχουμε 900 μαχητικά αεροσκάφη ετοιμοπόλεμα και από τις τέσσερις χώρες, μαζί με 50 μονάδες επιφανείας πρώτης γραμμής, τα οποία συνοδεύονται από 25-35 υποβρύχια όλων των τύπων.

Η παρουσία τεράστιων κοιτασμάτων και συμφέροντα που αφορούν τρις. δολάρια, έχουν αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στην Μεσόγειο στο κατακόρυφο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά στην κυριολεξία.

Μάλιστα Γάλλοι ειδικοί τονίζουν μεγάλη σαφήνεια ότι η Α.Μεσόγειος από το επόμενο διάστημα έως το μακρινό μέλλον, θα αποτελέσει πιθανότατη εστία έντασης και συγκρούσεων με μεγάλο αντίκτυπο σαφώς σε όλη την θαλάσσια περιοχή από το Σουέζ έως το Γιβραλτάρ και τα Στενά του Βοσπόρου.

Η παρουσία στην εξουσία αυταρχικών καθεστώτων, όπως του τουρκικού, “εγγυώνται” κατά κάποιο τρόπο την δυναμική ένταση στην Μεσόγειο το επόμενο μη σαφές χρονικό διάστημα.

Μονόδρομος σε όλα αυτά είναι για την Ελλάδα όπως είναι φυσικό, ο εξοπλισμός με μονάδες επιφανείας και η συγκρότηση των πλέων επίλεκτων ειδικών δυνάμεων για αποστολές και στις τρεις διαστάσεις στο ''ειδικό περιβάλλον'' την Α.Μεσογείου.   

https://www.pentapostagma.gr/