1.3.21

Γαλλική προειδοποίηση για τις τουρκικές κινήσεις: ''Ιδού το σενάριο που θα υλοποιηθεί στη Γαλάζια Πατρίδα

 


Γάλλοι ''κρούουν'' τον κώδωνα του κινδύνου

Γαλλικές πηγές αποκαλύπτουν πιθανές επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο τις αμέσως επόμενες ημέρες κατά την διάρκεια της τουρκικής αεροναυτικής ασκήσεως “Γαλάζια Πατρίδα”, με στόχο τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην άσκηση αυτή θα συμμετέχει η τουρκική πολεμική αεροπορία, η Ακτοφυλακή, η στρατοχωροφυλακή, κομάντος και πεζοναύτες.

Ο κύριος στόχος είναι να αξιολογηθεί η ικανότητα και η ετοιμότητα των μονάδων του Τουρκικού Ναυτικού. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν προσομοιωμένες επιθέσεις και αντιπαραθέσεις σε ένα σενάριο που θα προσπαθήσει να προσομοιώσει «πραγματικές συνθήκες επιχειρήσεων», αναφέρουν οι Γάλλοι.


Πρόκειται σαφώς για ύποπτες προθέσεις, που στόχο έχουν την δημιουργία κλίματος έντασης σε συγκεκριμένα σημεία και χρονικές στιγμές στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Οι Τούρκοι θα δοκιμάσουν επίσης την ευρεία χρήση drone κατά μονάδων επιφανείας, καθώς και σενάρια με στόχο ελληνικά νησιά.

Το ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα έχει τοποθετήσει στο μικροσκόπιό του αυτή τη νέα μορφή «πολέμου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Έλληνες επιτελείς αναλύουν τις δυνατότητες των τουρκικών δυνάμεων και εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισής τους.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι τουρκικά drones έχουν παρατηρηθεί  να απονηώνονται από τουρκικά πολεμικά πλοία ως οργανικά. Είναι κάτι που συνηθίζεται πλέον από όλους τους σύγχρονους στόλους. Φρεγάτες και άλλες μονάδες επιφανείας διαθέτουν ως οργανικά mini UAVs ή drones, καθώς αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν πλέον πολύτιμα εργαλεία για επιχειρήσεις ελέγχου και επιτήρησης εν πλω.

H Ελλάδα έχει ξεκινήσει αγώνα ταχύτητας τους τελευταίους μήνες με πολλά σχέδια, ώστε να καλύψει τα όποια κενά στις επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 

Σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί drone στο Αιγαίο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ εξοπλίζει και τα αεροσκάφη ΑΦΝΣ με πυραύλους και ειδικά όπλα.

https://www.pentapostagma.gr/