18.3.21

ΠΡΟΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΤΟΥ 1974. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.

 



( Της Συντακτικής Ομάδας του Άμυνα και Γεωστρατηγική)
Πολεμώντας στην Ελληνική Κύπρο το 1974 αδέλφια ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ.

 

Με μια χούφτα σφαίρες, που είχαμε και με τα παλιά μαρτίνια του ΒΠΠ, ωσάν καριοφύλια, οι τούρκοι βάρβαροι εισβολείς τις πρώτες μέρες πανωλεθρία έπαθαν. Η εγκατάλειψη, η προδοσία, η έλλειψη πυρομαχικών και η υπεροπλία των μυρίων, που αν και γνωρίζαμε ότι θα περάσουν, άνοιξαν την κερκόπορτα, αλλά και πάλι Θερμοπύλες φυλάξαμε οι Κυπραίοι μαζί με ολίγους αδελφούς Ελλαδίτες .... Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ(Ν) ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ .....

Σήμερα οι παλαίμαχοι βετεράνοι του 1974, που ηρωϊκά αντιστάθηκαν τότε, υπολογίζονται σε 45-50000. Και δύναμη ψυχής διαθέτουν, αλλά και σύγχρονο οπλισμό έχουν αυτή την φορά.

Και πάλι στην πρώτη γραμμή θα πάμε έστω και με αναπηρικά καρροτσάκια ..... !!!!!!!

ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 480 π.Χ. ΚΑΤΑ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ .... Γεννήθηκε το 540 π.Χ.!!!

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ .... ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ .. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒ.......

 

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ 1974.

 

Αετού γήρας κορύδου νεότης.

–             Του αετού τα γεράματα ισοδυναμούν με του κορυδαλλού τα νιάτα.

Αρχαιοελληνική παροιμία

 

Δις παίδες οι γέροντες.

 

Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

 

«Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;»


Και το 1974 ακάθεκτοι οι Έλληνες Κύπριοι με όραμα την ΕΝΩΣΗ, προχωρούν με αυτοθυσία με τα σαράβαλλα τεθωρακισμένα του ΒΠΠ, με ελάχιστα πυρομαχικά κατά των εκατοντάδων σύγχρονων τανκς των μυρίων Τούρκων...Προδώθηκαν, εγκαταλείφθηκαν, κάηκε το σύνθημα της ΕΝΩΣΗΣ, κάηκαν τα παλληκάρια. Εάλω η Κύπρος.