2.2.21

«Κόβουν την ανάσα» πλάνα από άσκηση Ελλήνων κομάντο με αποβατικό Zubr (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

 

Την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα επέδειξαν οι δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σε προγραμματισμένη εκπαίδευση που διεξήχθη σε περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.

Οι ελληνικές επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις κλήθηκαν να εκτελέσουν μια σειρά δύσκολων αντικειμενικών σκοπών, χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητές τους, ενώ συμμετείχε ακόμα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, όπως παρουσιάζουν τα εντυπωσιακά πλάνα που δημοσιεύθηκαν.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Άσκηση Συνεργασίας Δυνάμεων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και του Πλοίου Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και περιελάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η εν λόγω Άσκηση είχε ως σκοπό την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και του επιπέδου συνεργασίας τους κατά την σχεδίαση και εκτέλεση των εν λόγω επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: