14.2.21

Ολονύκτια χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη – Κράτησαν ανοιχτούς τους δρόμους οι αλατιέρες (φωτο & video)


 

Στα λευκά ντύθηκε η Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Το χιόνι στρώθηκε ακόμη και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου στις ορεινές περιοχές της περιφερειακής ενότητας τα πάντα είχαν καλυφθεί από ένα λευκό πέπλο.

Όσο περνούσε η ώρα το φαινόμενο γινόταν εντονότερο με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί από χιόνι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια στους περισσότερους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το θερμόμετρο στις 2 το ξημέρωμα έδειχνε 2 βαθμούς υπό του μηδενός.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονταν στις επάλξεις για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό δρόμων από τη χιονόπτωση. Υπάλληλοι των υπηρεσιών καθαριότητας έριξαν μεγάλες ποσότητες αλατιού σε πεζοδρόμια και πλατείας. Μικροί και μεγάλοι δρόμοι «ποτίστηκαν» με αλατόνερο.

Βαρύτερο φορτίο κλήθηκαν να σηκώσουν οι υπηρεσίες των ορεινών Δήμων όπως του Ωραιοκάστρου. Σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα. Τόνοι αλατόνερου κράτησαν πεντακάθαρη την περιφερειακή οδό σε όλο το μήκος της.Επί ποδός βρίσκονταν και οι δυνάμεις της ΑστυνομίαςΠεριπολικά της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας πραγματοποιούσαν συνεχείς ελέγχους του οδικού δικτύου της πόλης για να αναφέρουν τυχόν προβλήματα.

Δείτε το βίντεο του thestival με όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη: