1.2.21

To ΕΛΙΑΜΕΠ ανέλαβε ρόλο ΥΠΕΞ: «Προσπαθούμε να βρούμε συμβιβαστική λύση με την Τουρκία»!

 

 Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα κ. Μητσοτάκη να διαπραγματεύεσαι την εδαφική ακεραιότητα της
Ελλάδος;Τι ΕΛΙΑΜΕΠ και πράσινα άλογα; Αυτήν εξέλεξε ο λαός;
Μάλλον ήρθε η ώρα να τα μαζεύετε....
Juan

Σε μία απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε το ΕΛΙΑΜΕΠ στο οποίο φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει ρόλο... υπουργείου Εξωτερικών, καθώς έχει στείλει στις διερευνητικές με τους Τούρκους ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του, Παύλο Αποστολίδη, ο οποίος έχει μάλιστα άριστες σχέσεις με το Βερολίνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα. 

Μάλιστα ο κ.Αποστολίδης δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος του ΕΛΙΑΜΕΠ σε υψηλή κυβερνητική θέση, καθώς και ο κ.Ντόκος συμβουλεύει απευθείας τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει διορίσει ως «Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας». 

Το ΕΛΙΑΜΕΠ λοιπόν έχοντας αναλάβει με τις «ευλογίες» του Μαξίμου, τις τύχες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας έκρινε σωστό να «ενημερώσει» τον ελληνικό λαό πως «δεν ξεπουλά την πατρίδα» αλλά «αγωνίζεται να βρει συμβιβαστική λύση με την Τουρκία» για να «ζήσουμε ειρηνικά». 

«Δεν ξεπουλάμε την πατρίδα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς για μία ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες και να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της χώρας και την ευημερία των #Ελλήνων», έγραψε. 

Μάλιστα εντός του «Podcast» ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ μας πληροφορεί πως το Αιγαίο «δεν μπορεί να γίνει ελληνική θάλασσα» γιατί «έχουν κι άλλες χώρες δικαιώματα συν η Τουρκία που έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή». (σσ. ότι ακριβώς λέει δηλαδή και το τουρκικό ΥΠΕΞ).

Αλήθεια, όταν οι Έλληνες πολίτες όταν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, ψήφιζαν μαζί και το ΕΛΙΑΜΕΠ; Και ποιος ακριβώς τους διόρισε εκπροσώπους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για να χρησιμοποιούν πρώτο πληθυντικό; Η Ελλάδα δεν έχει υπουργό Εξωτερικών;  

Είναι πλέον φανερό πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη γραμμή σύμπλευση με τη «γραμμή» Σημίτη-ΕΛΙΑΜΕΠ και σε συνδυασμό με την πίεση των μεγάλων δυνάμεων τα αποτελέσματα των διερευνητικών ίσως είναι ιδιαίτερα οδυνηρά για το Έθνος και την Πατρίδα.

https://www.pronews.gr/