5.2.21

Εντυπωσιακό βίντεο: Η πρώτη πτήση των Rafale πάνω από το Αιγαίο

 Η γαλλική πολεμική αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale να πετούν πάνω από το Αιγαίο.

Εντυπωσιακές εικόνες, με την παρθενική πτήση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale πάνω από το Αιγαίο, έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική πολεμική αεροπορία.

Τα τέσσερα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη βρέθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης «Σκύρος 2021».

Στο πλαίσιο αυτής, τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας και εκτέλεσαν, μαζί με ελληνικά F-16 και Mirage 2000, σύνθετες αεροπορικές ασκήσεις σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Παράλληλα, ανεφοδιάστηκαν εν πτήσει από γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Airbus A-330TT στα 24.000 πόδια πάνω από τη Ζάκυνθο.


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένεται να υψώσει γαλλική ασπίδα πάνω από το Αιγαίο, βάζοντας στη φαρέτρα της τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale, μετά τη συμφωνία με το Παρίσι.

Μετά μάλιστα και τις υπογραφές χθες στην Αθήνα, μεταξύ του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλί, η άφιξη των πρώτων από τα 18 συνολικά μαχητικά, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 2,32 δισ. ευρώ αναμένεται τον Ιούνιο.

https://sputniknews.gr/