7.2.21

O Μηταράκης πάει αύριο στον 'Έβρο... Γενικός Ξεσηκωμός και «Θερμή» υποδοχή για την δομή των λαθρομετεναστών!

 

Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στον Έβρο εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Νότη Μηταράκη στην περιοχή μας. Όχι μόνο στην Ορεστιάδα όπου προγραμματίζονται συγκέντρωση τόσο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο Δημαρχείο όσο και μπροστά στο ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά και σε ολόκληρο το νομό.

Οι Εβρίτες κάθε ηλικίας, από την Αλεξανδρούπολη όπου θα προσγειωθεί το μεσημέρι μέχρι την Ορεστιάδα, όπου στις 2 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και σε όλη την διαδρομή, ετοιμάζονται να φωνάξουν με όλη την δύναμη της ψυχής τους ένα βροντερό ΟΧΙ, προκειμένου να ακυρωθεί το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να κάνει η Κυβέρνηση και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στην πλατεία της Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα.

Πολύ πριν τις 2 που έχει προγραμματιστεί, πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι να… βουλιάξουν την κεντρική πλατεία και να δείξουν σε αυτή την “πολιτική ποντικομαμή”, σε αυτόν τον “πολιτικό σαλτιμπάγκο” και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τον στηρίζει, πως δεν θα επιτρέψουν την δημιουργία ουσιαστικά μας νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, τριπλάσιας χωρητικότητας. Επειδή θα πρέπει να… κονομήσουν δυο-τρεις αθηναϊκές εταιρείες τα συνολικά 30 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν, και μερικοί ντόπιοι που έχουν συμφέροντα να αυξηθεί ο πληθυσμός στο ΚΥΤ Φυλακίου, μετρημένοι στα δίχτυα ενός χεριού, δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η κατάπτυστη απόφαση.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, για να προστατευθεί από την απόλυτα δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των Εβριτών ο… εντολοδόχος της Μέρκελ και των Γερμανών, επειδή αυτοί θέλουν ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα να “φυτέψουν” ένα τριπλάσιο σε χωρητικότητα χωριό λαθρομεταναστών. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να δώσουν εντολή, είτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που όπως αποδεικνύεται ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, είτε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης στους αστυνομικούς να στραφούν κατά των Εβριτών αν αποδοκιμάσουν αυτό τον αδίστακτο υπουργό. Να γίνει οτιδήποτε σε βάρος αυτών που ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και στρατιωτικούς τον περασμένο Μάρτιο, γιατί αυτό θα είναι μεγαλύτερο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και από αυτό καθ’ εαυτό που πάει να γίνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Συναντήσεις στην… σιγουριά του ΚΥΤ Φυλακίου

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μετά το Δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου ο κ.Μηταράκης θα συναντήσει τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη αλλά και την Επιτροπή Αγώνα (αυτό “κλείδωσε” απόψε αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να μην τους συναντήσει), θα μεταβεί στο ΚΥΤ Φυλακίου και εκεί, στην… σιγουριά και ασφάλεια του καλά φυλασσόμενου χώρου, θα κάνει τις συναντήσεις και συζητήσεις με τους ντόπιους θεσμικούς. Εκεί αναμένεται όμως να βρεθούν πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών και σύμφωνα με πληροφορίες και οι επικεφαλής; της αντιπολίτευσης, τα τοπικά συμβούλια του δήμου Ορεστιάδας και εκπρόσωποι συλλόγων, για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ και μετά την συγκέντρωση στην Ορεστιάδα, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλει να κάνει ο ίδιος και η Κυβέρνηση στον Έβρο.