7.2.21

"Να ποινικοποιηθεί η αδράνεια"! Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης απαντά σ΄όλα τα "εξοπλιστικά" ερωτήματα

 Μετά από μια πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό, ο Αντιναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης βρέθηκε σ΄ ένα “ναρκοπέδιο”! Γενικός διευθυντής Εξοπλισμών για πάνω από 4 χρόνια και μάλιστα χρόνια πάρα πολύ δύσκολα, από το 2015 μέχρι το 2019.

Σε αντίθεση με τον μύθο που συντηρείται για λόγους κομματικής αντιπαλότητας και μόνο σ΄ αυτή την περίοδο έγιναν εξοπλισμοί . Εκτός αν τα προγράμματα των F-16 και των  P-3 για παράδειγμα δεν θεωρούνται από κάποιους ως…εξοπλιστικά προγράμματα. Ή η συμφωνία για την υποστήριξη των Mirage 2000 που επιτεύχθηκε επί των ημερών του και υπογράφτηκε μετά από την αποχώρηση του.  Και δεν έγιναν μόνο εξοπλισμοί, αλλά έγινε και δουλειά.

Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει αδράνεια για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Γι΄ αυτό και η ποινικοποίηση της αδράνειας που αναφέρει στη συνέντευξη του στο Militaire.gr είναι ίσως μια πρόταση που θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά…

Γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να εξοπλιστούμε; Πως το κάνουμε όταν τελικά το αποφασίζουμε; Γιατί υπάρχει κλίμα φοβίας σ΄ όσους καλούνται να υπηρετήσουν στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών; Υπάρχει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για να διαχειριστεί εξοπλιστικές συμβάσεις; Φταίει το νομικό πλαίσιο για τις ακατανόητες καθυστερήσεις; Γιατί δεν μπορέσαμε ποτέ να πουλήσουμε εμείς πλεονάζον αμυντικό υλικό σε άλλες χώρες; Τι συμβαίνει με την αμυντική μας βιομηχανία; Ποιοι και γιατί τη βάζουν στο περιθώριο; Μπορούμε να προχωρήσουμε στην παραγωγή εθνικών εξοπλιστικών “προϊόντων” ;

Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης απαντά σε όλα με επιχειρήματα επιβεβαιώνοντας όσους τον θεωρούμε τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

https://www.militaire.gr/