4.2.21

Θύμωσαν οι Τούρκοι με την ανακοίνωση των ΗΠΑ - Κοιτάχτε τα χάλια σας, λένε

 


Σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζει «παρέμβαση» στα εσωτερικά της Τουρκίας τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ρητορική σε βάρος σεξουαλικών μειονοτήτων στην Τουρκία και παρακολουθούν στενά τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του διορισμού ενός νέου πρύτανη. Ανησυχούμε για τις συλλήψεις φοιτητών και άλλων διαδηλωτών».

«Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι αντίθετη προς τη διπλωματική εθιμοτυπία και σημαίνει παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις.

Αυτή η ανακοίνωση συνιστά πολιτική δήλωση και δεν μπορεί να θεωρηθεί έκφραση ‘δημοκρατικής ευαισθησίας’. Θεωρούμε  τη δήλωση ως παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις και την απορρίπτουμε. Αν θέλουν να δείξουν ευαισθησία στη δημοκρατία, πρώτα απ' όλα, δεν πρέπει να αγνοούν τις εναντίον παιδιών ενέργειες του PKK. Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν πρέπει να αγνοεί όσα ζητούν οι μητέρες του Ντιγιάρμπακίρ. Αυτό απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία.

»Συμβουλεύουμε τις αρχές των ΗΠΑ να δείξουν πρώτα ευαισθησία στην καταπολέμηση των συστηματικών φυλετικών διακρίσεων από τις επίσημες δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα τους. Θα πρέπει στις δηλώσεις τους να μην εκφράζονται με τρόπο που συνιστά παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας».

http://