22.2.21

"...ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - Άστραψε και βρόντηξε ο Παπαγιώργης στην Νιγρίτα

 


Άστραψε και βρόντηξε ο Παπαγιώργης την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 στην επετειακή ομιλία του για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Νιγρίτας. Το άδικο δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Τέτοιες φωνές υπενθυμίζουν στους Έλληνες το καθήκον τους. Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία: 

Μαζευτήκαμε σήμερα, 108 χρόνια μετά τα γεγονότα που γιορτάζουμε για να ευχαριστήσουμε τους απελευθερωτές μας για τον αγώνα τους να ελευθερώσουν τον τόπο αυτό από τον τουρκικό ζυγό αλλά και να τον διατηρήσουν Ελληνικό ενάντια στον πανσλαβισμό. Για να ελευθερωθεί αυτός ο τόπος αλλά και να παραμείνει Ελληνικός χύθηκε αίμα, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν πόλεις και χωριά! Οι πρόγονοί μας ιδιαίτερα από το 1821 και εξής για τον Ιερό Σκοπό διέθεσαν όχι μόνο τις περιουσίες τους αλλά θυσίασαν και τις οικογένειές τους και την ζωή τους ακόμη. Αγωνίσθηκαν για να φανεί η Μακεδονία πως είναι μόνο Ελληνική, η γλώσσα των Μακεδόνων είναι Ελληνική και η εθνικότητας των Μακεδόνων είναι ίσως Ελληνικότερη όλων των Ελλήνων! Κι ενώ τότε οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, θυσιάζοντας τα πάντα,  βρέθηκαν σήμερα κάποιοι που θέλησαν να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να στήσουν τις πολιτικές καριέρες τους επάνω στο ηρωικό αίμα των Ηρώων ξεπουλώντας τον «υπέρ βωμών και εστιών αγώνα» τους.

Με τί «μούτρα» κύριοι και κυρίες αντέχουμε να αντικρίσουμε αυτούς που τότε αγωνίσθηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία μας να ξεπουλήσουμε τον αγώνα και τα κατορθώματά τους;

Έχω αναφέρει ξανά τον προφητικό λόγο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και δεν θα σταματήσω να το λέω πως: «η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει…».

Ναι λοιπόν, το ξεπούλημα της Μακεδονίας από κάποιους ήρθε να ξυπνήσει και να ενώσει όλους τους Έλληνες! Γιατί κάποιοι ¨Έλληνες¨ αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την Πατρίδα!

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας λοιπόν ξύπνησε όλους τους Πατριώτες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και τους ευρισκόμενους σε όλο τον κόσμο!

Η Μακεδονία ένωσε όλους τους Έλληνες!

Η Μακεδονία λοιπόν θα σώσει ολόκληρη την Ελλάδα!

Γιατί πλέον οι Έλληνες δεν κοιμούνται!

Περιμένουν στη γωνία να δούνε τι θα πράξουν οι έχοντες σήμερα την ευθύνη για την διατήρηση της ψευτοσυμφωνίας των Πρεσπών! Περιμένουν να δούνε τι θα γίνει στο γαλανόλευκο Αιγαίο και όλη την ανατολική Μεσόγειο. Περιμένουν να δούν τι θα γίνει με το λαθρομεταναστευτικό που απειλεί πλέον την Ελληνικότητα του τόπου αυτού. Περιμένουν και θα κρίνουν…. Περιμένουν σαν το ηφαίστειο που ξυπνά, βγάζει καπνούς και είναι έτοιμο, με την παραμικρή αφορμή, να εκραγεί και να κάψει αυτούς που το ξύπνησαν!  Οι σύγχρονοι Έλληνες, αφυπνισμένοι πλέον, είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε πως είμαστε παιδιά των ηρώων του 1821, των Μακεδονομάχων, των τσολιάδων του έπους της Πίνδου αλλά και του έπους του Ιστίμπεη, του Ρούπελ και άλλων Οχυρών του Μεταξά, απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, είτε εξωτερική, εξ ανατολών θαλάσσης και ξηράς ή απ΄όπου αλλού, είτε εσωτερική, σαν βρεθούν κάποιοι να ξεπουλήσουν αιματοβαμμένα χώματα, ύδατα, ιστορία και γενικότερα κληρονομιά!

''Εσείς πουλιά μ', πουλιά μ' πετούμενα, πετάτε στον αέρα, μην είδατε πουλιά μ' το Γιώργη μας, τον Καπετάν Γιαγλή μας…»

Θα ήθελα κλείνοντας να παρακαλέσω εκείνα τα πουλιά, τα πετούμενα, του γνωστού δημοτικού τραγουδιού, αν δουν τον καπετάν Γιαγκλή με τα παλικάρια του κι όλους τους Μακεδονομάχους, να τους αναγγείλουν κατά το σπαρτιατικό επίγραμμα των Θερμοπυλών πως :Εμείς, τα παιδιά τους «ενθάδε ιστάμεθα τοις κείνων ρήμασι, και ουχί μόνον ρήμασι αλλά και πράξεσι πειθόμενοι»! Γιατί πέρασε η ώρα των λόγων και ήρθε η ώρα για πράξεις!

Ο Γέρος του Μωριά έλεγε:

«Έλληνες! Έλληνες! Πως κάνετε έτσι μωρέ….; Εσείς δεν ήσαστε που τους νικήσατε στο Βαλτέτσι; σείς δεν πατήσατε το κάστρο στην Τριπολιτσά; Τώρα θα λιγοκαρδήσουμε; Σηκώστε ψηλά το κεφάλι!... Να είστε σίγουροι πως ταχιά πάλι εμείς θα είμαστε νικητές!...»

Η Υπέρμαχος στρατηγός Κυρία Θεοτόκος θα συνεχίσει, όπως τότε, να σκεπάζει την Πατρίδα μας! Άς ενδυναμώνει έτι περισσότερο τις πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα άξια Σώματα Ασφαλείας στον αγώνα τους! Ας δώσει όμως και νου στους πολιτικούς μας, να ενωθούν απαξάπαντες χαράσσοντας από κοινού εθνωφελή πολιτική, να διαχειρισθούν ελληνοπρεπώς τα δίκαια της Πατρίδας μας γιατί οι συνέπειες των τυχόν κακών, μειοδοτικών, χειρισμών τους θα είναι πικρές για εκείνους, για τους Έλληνες και για την Ελλάδα!!!

Είμαστε παιδιά ηρώων και αυτό δεν λέγεται απλά, αλλά αποδεικνύεται!

Ζήτω οι ήρωες αγωνιστές για την απελευθέρωση της Νιγρίτας, της Μακεδονίας μας, της Ελλάδας μας!


https://alithia21.blogspot.com/