7.2.21

ΕΡΧΕΤΑΙ το ΕΝΩΜΕΝΟ Κουρδιστάν και η τουρκική διάλυση...!!! Αμερικανοί στη Ροζάβα επιχειρούν να ενώσουν όλους τους Κουρδικούς Σχηματισμούς...!!



Το κράτος του Κουρδιστάν θα ξεκινήσει από την Συρία προκαλώντας οργή και τρόμο στην Άγκυρα και τα σχέδιά της


Ανάληψη πρωτοβουλίας ένωσης όλων των κουρδικών κομμάτων στο συριακό Κουρδιστάν προκαλεί ταραχή και πανικό στην Τουρκία που βλέπει ότι χάνει το παιχνίδι στην περιοχή από τις ΗΠΑ.
Πηγές στην περιοχή αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με τα κουρδικά κόμματα, με την διαμεσολάβηση Αμερικανών αξιωματούχων, σε μια προσπάθεια επίτευξης ενότητας, υλοποιώντας σχέδιο αυτονομίας της κουρδικής περιοχής στο νέο ομοσπονδιακό συριακό κράτος.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ξαναρχίσει τις συνομιλίες στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα) με κουρδικά κυβερνώντα κόμματα και κόμματα της αντιπολίτευσης σε ξεχωριστές συναντήσεις, σύμφωνα με πηγές από τα κόμματα, σηματοδοτώντας την πρώτη προσπάθεια της νέας κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για επανεκκίνηση των προσπαθειών ενότητας στην κουρδική αυτόνομη διοίκηση.

"Υπάρχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τις δύο αντιπροσωπείες [από τους διπλωμάτες των ΗΠΑ] προκειμένου να προετοιμαστούν για συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος Κόμματος της κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Sama Rouahi.

Οι μελλοντικές συνομιλίες θα περιλαμβάνουν συνομιλίες με τις κουρδικές συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) σχετικά με την επιστροφή των δυνάμεων των Peshmerga που συνδέονται με το αντιπολιτευόμενο κουρδικό εθνικό συμβούλιο (ENKS) στη Rojava, καθώς και την πολιτική συμμετοχή του ENKS στην νέα κουρδική διοίκηση.

Η κυρίαρχη ομάδα των κουρδικών κομμάτων της Εθνικής Ενότητας (PYNK) της Rojava, με επικεφαλής το PYD, βρίσκεται σε συνομιλίες με το ENKS από τα τέλη του 2019 για να καταλήξει σε συμφωνία για μερίδιο ισχύος και ενοποίηση της κουρδικής θέσης στη Rojava.

Το PYNK είναι ένας συνασπισμός 24 κομμάτων με στενούς δεσμούς με το PYD. Δεν συμμετείχε στις αρχικές συνομιλίες μεταξύ της PYD και του ENKS στην περιοχή Κουρδιστάν το 2014, όταν υπογράφηκε μια συμφωνία αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο Sulaiman Oso, μέλος της αντιπροσωπείας ENKS επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε σήμερα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Συρία, David Brownstein, αλλά αρνήθηκε τις αναφορές ότι έχουν συναντηθεί με το PYNK.

Ο γενικός διοικητής του SDF Mazloum Abdi σηματοδότησε την επανάληψη των συνομιλιών με ένα tweet την Κυριακή, καλώντας όλα τα μέρη να εργαστούν για αυτόν τον «στόχο».

«Η επιτυχία του διαλόγου ENKS-PYNK είναι ο στόχος μας. Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει είναι σημαντικές και προστατεύουν τα συμφέροντα των ανθρώπων μας. Είναι καθήκον όλων να κάνουν προετοιμασίες για τη νέα φάση της ενότητας, ώστε η νέα φάση να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες”, ανέφερε ο ίδιος.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Συρία έσπασε τη σιωπή της για τις καθυστερημένες συνομιλίες, αναφέροντας σε ειδική ανακοίνωση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τον συνεχιζόμενο ενδοκουρδικό διάλογο στην Συρία προσβλέποντας στη συνεχιζόμενη πρόοδό του».

Όλο αυτό μεταφράζεται σε υλοποίηση της πρώτης φάσης που αφορά την δημιουργία κουρδικής αυτόνομης περιοχής στην Συρία, η οποία θα ενωθεί στην συνέχεια με αυτή του Ιράν, και της Τουρκίας για την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της Μέσης Ανατολής όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.