18.2.21

Νέο επεισόδιο στη βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσοχοΐδη

 


Σε σκληρή κόντρα εξελίχθηκε το κλείσιμο της εθνικής οδού εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μήδεια" μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ερώτηση 46 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι το έπραξε για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Σε τηλεοπτική του συνάντηση ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι τόσο ψευδής και γελοίος πολιτικά αυτός ο ισχυρισμός που δεν στέκεται πουθενά. Ο δρόμος έκλεισε έπειτα από γνωμοδότηση των υπηρεσιών που από τον Νόμο είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις. Αυτό δεν στέκεται, δεν έχει καμία σχέση. Ένα πράγμα θέλω να πω εδώ. Αυτοί που βάζουν αυτό το θέμα ως κριτική, έχουν σκεφτεί τι έκαναν στο Μάτι;

Το γεγονός ότι βάζουν αυτό το θέμα, σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει. Εμείς προκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε πως «αν με ρωτάτε αν θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, θα το ξαναέκανα. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι. Κάνουν σπέκουλα!». Επιπλέον, ανέφερε ότι η διαχείριση της κακοκαιρίας "Μήδεια" από την κυβέρνηση αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά.

Διευκρίνισε, όμως, ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά. Συμπλήρωσε, ότι «έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω... αλλά ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωσή του που αναφέρει ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει... Δεν του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά η πρωτόγνωρη ανικανότητα του ιδίου και της κυβέρνησης, που οδήγησε 250.000 οικογένειες να μείνουν δίχως ρεύμα, που χώρισε για δύο ημέρες την Ελλάδα στα δυο, αφού έκλεισε την εθνική οδό, που άφησε χιλιάδες εργαζόμενους να περιμένουν μάταια το τρένο για τη δουλειά τους, αφού έκλεισε τον ΗΣΑΠ. Αφού δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη για όλα αυτά, επιλέγει το δρόμο της χυδαιότητας».

Ερώτηση βουλευτών

Επίσης, υπενθυμίζει ότι «ο Γενικός του Γραμματέας σήμερα, ο κος Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάτι. Αυτός δηλαδή που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία. Και γι' αυτό ακριβώς αποπέμφθηκε τις επόμενες μέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναβαθμίστηκε ένα χρόνο αργότερα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη... Αλλά η χυδαιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει. Όσο πιο καταγέλαστοι θα γίνονται στον ελληνικό λαό με την ανικανότητά τους, τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται στα κανάλια».

Οι 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το Χρυσοχοΐδη πως με το προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα. Για την ακρίβεια, ο ιδιώτης-διαχειριστής του αυτοκινητόδρομου να αποφύγει πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ βάσει του νόμου 4663 του 2020 εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί για περισσότερη από μία ώρα. Στην κυβέρνηση, επιτέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της ψήφισης νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά μέσα, από την κοινοβουλευτική συζήτηση του όποιου και απέσυρε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για τη διαχείριση της κακοκαιρίας τόνισε ότι «ο μέσος πολίτης έχει αρχίσει να βιώνει την αδυναμία του κράτους να τον προστατεύσει στοιχειωδώς από τις δυσκολίες που περνά, έχει αρχίσει να σας παίρνει χαμπάρι». Επισήμανε ότι ενώ «το περιβόητο επιτελικό κράτος έχει θαφτεί μέσα στο χιόνι και ενώ έχει παραλύσει η κρατική μηχανή και ενώ χιλιάδες νοικοκυριά, σχεδόν η μισή Αττική βρέθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης χωρίς ρεύμα και πολλά νοικοκυριά και χωρίς νερό και θέρμανση».

Επικρίσεις Τσίπρα 

Η εικόνα που δίνεται σήμερα είναι ότι η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι «μην τυχόν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το νέο δώρο προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών». Στη συνέχεια κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τώρα, «όπου αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία», για να ψηφίσει «στα κρυφά αμοιβές για τα golden boys και δώρα στους καναλάρχες, μπας και σωθείτε».

Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν δέχεται καν να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «ώστε από δω και πέρα να υπάρχει η δυνατότητα μιας συναινετικής εκλογής διοίκησης, ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι δημόσια και όαση πλουραλισμού». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και του εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο που νομοθετεί η Βουλή εν μέσω πανδημίας, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες πρακτικές και φαινόμενα αντικοινοβουλευτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αδιανόητο και κορυφαίο θέμα» την στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως είπε, «μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», παρότι το σχετικό αίτημα το έχει καταθέσει από τις 23 Δεκεμβρίου.

https://slpress.gr/