22.2.21

Ένα σκάφος του ΛΣ απέναντι στο ΤΣΕΣΜΕ και την τουρκική φρεγάτα! “Δεν κλιμακώνουμε” το μήνυμα

 

Έτσι μπράβο! Από μακριά να μη μας δουν οι Τούρκοι και το πούνε  στη Μέρκελ!!!
Juan

Ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος έχει αναλάβει την παρακολούθηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ΤΣΕΣΜΕ, το οποίο συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα έχει φθάσει στο κέντρο της περιοχής που με παράνομη NAVTEX, έχει δεσμεύσει η Άγκυρα ,μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Η επιλογή της αποστολής σκάφους του Λιμενικού Σώματος είναι σαφές μήνυμα της Αθήνας ότι δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την τουρκική κίνηση με τρόπο “πιο δυναμικό”. Δεν αναφερόμαστε σε βύθιση του σκάφους , αλλά ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει καν η πρόθεση να κάνουμε δύσκολη την “αποστολή” του ΤΣΕΣΜΕ.

Η δικαιολογία είναι γνωστή και νομίζουμε ότι όλοι την έχουμε μάθει τόσες φορές που την έχουμε ακούσει, από την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη. Έτσι κι αλλιώς ένα σημαντικό κομμάτι εκείνου του “συστήματος” κυβερνά και σήμερα. Η δικαιολογία είναι ότι “δεν θέλουμε να κλιμακώσουμε την ένταση”!

Δικαιολογία που έρχεται να προστεθεί στα όσα επικαλούνται κυβερνητικοί κύκλο περί πλου του τουρκικού ερευνητικού “σε διεθνή ύδατα, που δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα”.

Η κυβέρνηση μπορεί να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ,αλλά οι πολίτες έχουν λάβει το μήνυμα. Η παρουσία του ΤΣΕΣΜΕ στο κέντρο του Αιγαίου, μαζί με τουρκική φρεγάτα είναι μία ακόμη “επίδειξη σημαίας” και ισχύος από την Τουρκία . Η οποία ναι, έχει πολλά σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Μόνο που γι΄ αυτά βρίσκεται σε διαπραγμάτευση -παζάρι το λένε- με όλους τους μεγάλους παίκτες. Θα κληθεί να υποχωρήσει στις απαιτήσεις τους κι εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να ζητήσει -και να πάρει- κάτι που αφορά στα δικά μας συμφέροντα. Δεν μπορεί να μην έχει περάσει από το μυαλό των κυβερνώντων μας αυτό το σενάριο. 

https://www.militaire.gr/