26.2.21

Άμεση αντίδραση Μπαμπινιώτη στην επιστολή των αποφοίτων Αρσακείου: «Αυθημερόν στον Εισαγγελέα»

 


Επιστολή-κόλαφο απέστειλαν στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, 285 απόφοιτοι του Αρσακείου από το 1994 έως το 2018, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτρεις από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Επιπλέον, οι απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό όλων των θυμάτων και προτίθενται να τα στηρίξουν με κάθε τρόπο, είτε θέλουν να μιλήσουν είτε όχι.

Αμεση αντίδραση Μπαμπινιώτη 

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη.

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook γνωστοποιώντας ότι συγκάλεσε το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας και θα εισηγηθεί σήμερα κιόλας να υποβληθεί στην εισαγγελία αίτημα να κληθούν οι 285 απόφοιτοι για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό», δηλώνει ο κ. Μπαμπινιώτης.


Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας κ. Τσολάκη Μιχαήλ.