17.2.21

Πρόεδρος ΕΡΤ, περίπου 6.000 μισθός, Α/ΓΕΕΘΑ ούτε τα μισά! Όλα καλά;

Φυσικά! Ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α δεν διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι
που να μεταδίδει  δοτές "ειδήσεις" 
Αλήθεια ο επόμενος "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" από που θα προέρχεται;
Juan
“Η Κυβέρνηση νομοθέτησε η αμοιβή του Προέδρου της κρατικής   (κυβερνητικής) ΕΡΤ , να είναι ίδια με του Προέδρου του Αρείου Πάγου, περίπου 6.000 ευρω. Του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι 2.650ε. Απλά το αναφέρω…”

Το αναφέρει ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και πολύ καλά κάνει…

Δεν είναι σημερινό το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τους σημερινούς κυβερνώντες, οι οποίοι επιμένουν -όπως και σε άλλες περιόδους- να θεωρούν το χώρο των ΕΔ “δεδομένο”.

Ειδικά αυτή τη περίοδο που οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούνται ΠΑΝΤΟΥ, θα ανέμενε κάποιος να υπάρξει κάποια φροντίδα, όχι για το μισθό του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικά. Η διαφορά του μισθού του Α/ΓΕΕΘΑ μ΄ αυτή του προέδρου της ΕΡΤ είναι ενδεικτική.

Θα επισημάνουμε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά. Η σημασία που δίνεται στις ΕΔ είναι μετρήσιμη και με πολλά άλλα, όπως οι ρυθμίσεις αδικιών για το προσωπικό των ΕΔ, ο τρόπος μεταθέσεων-τοποθετήσεων, η αξιοκρατία, η βοήθεια σε θέματα σοβαρά όπως αυτό της στέγασης και πολλά άλλα…

Από την άλλη οι κυβερνώντες απολαμβάνουν την ασφάλεια που τους παρέχουν οι ΕΔ! Θέλουν προσφυγικούς καταυλισμούς; Οι ΕΔ τους “στήνουν” σε χρόνο μηδέν! Δεν έχουν ιατρικό προσωπικό για τους εμβολισμούς; Παίρνουν από τα στρατιωτικά νοσοκομεία! Έπεσαν τα δέντρα από το χιονιά; Σπεύδουν οι στρατιωτικοί να “καθαρίσουν”! Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα που έρχονται να προστεθούν στα “μόνιμα”, όπως για παράδειγμα η ιατρική κάλυψη όλου του Αιγαίου, οι μεταφορές ασθενών ,τραυματιών , εγκύων κλπ.

Να πάρει ο πρόεδρος της ΕΡΤ όσα εκτιμά η κυβέρνηση ότι πρέπει να του πληρώσει. Δεν μπορεί όμως να αγνοεί συστηματικά τις ΕΔ από τις οποίες κάθε μέρα κάτι παραπάνω ζητά, εκτός της αποστολής τους.

https://www.militaire.gr/