5.2.21

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα σαββατοκύριακα στην Αττική - Υπό το φως του ήλιου «κλειδώνουν» τους πολίτες




Υπό το φως του ήλιου «κλειδώνουν» τους πολίτες σπίτια τους, αφού όπως όλα δείχνουν αποφασίστηκε και μένει να ανακοινωθεί, πως όλοι οι κάτοικοι της Αττικής θα πρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό των σπιτιών τους από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα και μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης, σε μια ακόμη προσπάθεια να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπως λένε οι «ειδικοί».
Μόλις εχθές το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υποστήριζε πως δεν προβλέπεται να επιβληθούν πιο σκληρά μέτρα ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτυλίσσεται ένα διαρκές γαϊτανάκι, με τη πόλη να βάφεται πότε κόκκινη και πότε κίτρινη, προκαλώντας σύγχυση, αναστάτωση και ανησυχία.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει εχθές από τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων».

Παράλληλα με τα παραπάνω, οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν προκειμένου να εισηγηθούν μέτρα στην κυβέρνηση αποφασίζουν να πάει και η Πάτρα σε καθεστώς τοπικού lockdown καθώς το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα της Αχαϊας αυξάνεται διαρκώς.

Εισηγήσεις για υπαγωγή σε καθεστώς τοπικού lockdown διατυπώνονται και για τη Χαλκίδα.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, οδεύουν προς κλείσιμο τόσο τα καταστήματα του λιανεμπορίου, όσο και τα σχολεία.