22.1.21

Ο «άγιος των φυλακισμένων» δεν περίμενε την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Γράφει ο Νίκος Καραγιαννακίδης

                                                      @nikoskaragiannakidis

 Υποψήφιος πολιτικός
Βλέποντας 68 καθηγητές Πανεπιστημίου και «ιστορικά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται δήθεν τους φυλακισμένους με σημαία των φυλακισμένων τον αμετανόητο Κουφοντίνα, μου έρχεται στο μυαλό ο μακαριστός Πατέρας Γερβάσιος, ο «άγιος των φυλακισμένων», τον οποίο είχα την ευλογία να γνωρίσω και να λάβω την ευχή του.
Ο πατέρας Γερβάσιος δεν περίμενε την απεργία πείνας του Κουφοντίνα για να ενδιαφερθεί για τους φυλακισμένους ούτε έδειξε το ενδιαφέρον του εκ του μακρόθεν. Απεναντίας, ενδιαφέρθηκε περισσότερο από κάθε άνθρωπο στον κόσμο για όλους τους φυλακισμένους και μάλιστα έμπρακτα και όχι μέσω μανιφέστων.
Επισκέφτηκε φυλακές σε κάθε σημείο του πλανήτη, βοηθώντας περισσότερους από 16.000 απόρους φυλακισμένους για μικροαδικήματα να αποφυλακιστούν προσφέροντας περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Έστελνε δώρα σε χιλιάδες φυλακισμένους στις γιορτές και προσωπικές επιστολές στον καθένα. Όσοι τον γνώριζαν δεν έκαναν τίποτε παραπάνω από το να τον βοηθούν στο έργου του, αφού το έργο του μιλούσε και όχι κάποιο ιδεολογικό μανιφέστο. Το έργο του ήταν τεράστιο, διότι το έκανε με την καρδιά του για την αγάπη του Χριστού και την αγάπη του προς τον άνθρωπο, και όχι στα πλαίσια κάποιου πιασάρικου ακτιβισμού. Γι’ αυτό και πέτυχε. Τον ενδιέφερε ο σωφρονισμός της ψυχής και τίποτε παραπάνω και γι’ αυτό πλησίαζε τους πάντες, ακόμη και τους αμετανόητους για να τους βοηθήσει.
Χθες, είδα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θυμούνται τους φυλακισμένους τώρα που ξεκίνησε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας. Αναρωτήθηκα, γιατί δεν έβγαλαν την ανακοίνωσή τους τέσσερις μήνες νωρίτερα στο πρόσωπο κάποιου άγνωστου φυλακισμένου ή βαρυποινίτη; Προφανώς, διότι δεν πουλάει στον χώρο της αριστεράς από την οποία προέρχονται. Τα έργα πάντοτε μιλάνε!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι