5.1.21

Διαμαρτυρίες κατοίκων της Θεσ/νίκης για τη μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου στην περιοχή τους



Διαχειριστής σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης εκφράζει μέσω του zougla.gr την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής λόγω της μεταφοράς της Υπηρεσίας Ασύλου στο σημείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή όπως και για τις κοντινές σχολικές μονάδες.


Όπως αναφέρει στο zougla.gr:

«Η Υπηρεσία Ασύλου στεγάζεται σε περιοχή του Καλοχωρίου, πλησίον της Δ/νσης Συγκοινωνιών, σε  μη κατοικημένη περιοχή. Όπως γνωρίζετε, στις Υπηρεσίες αυτές συνωθούνται εκατοντάδες αλλοδαπών-μεταναστών κ.λ.π. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στο σημείο διότι:

1) Αφενός πρόκειται για πολυκατοικία 25 διαμερισμάτων με οικογένειες που περιλαμβάνουν και βρέφη, παιδιά, μαθήτριες και ευπαθή άτομα.

2) Ευρίσκεται ανάμεσα σε πολυκατοικίες με ικανό αριθμό ενοίκων και παιδιών.

3) Ακριβώς απέναντι, στα 20-25 μέτρα υπάρχει Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.



4) Το σημείο αυτό, ακριβώς απέναντι από το Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό, που αποτελεί Πύλη Εισόδου της πόλεως, από όπου διακινούνται χιλιάδες τουρίστες.

5) Η παρουσία και ο συνωστισμός των εκατοντάδων  αυτών ατόμων οι οποίοι -κατά κανόνα- δεν έχουν εμβολιασθεί ποτέ για οποιαδήποτε ασθένεια και επίσης είναι εν δυνάμει φορείς του κορωνοϊού, που θα συνωθούνται και θα κατακλύζουν την μοναδική κοινόχρηστη είσοδο και διάδρομο της πολυκατοικίας, θέτει  εκτός των άλλων και σοβαρότατο θέμα υγείας για όλους και ειδικά για τους ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας που -όπως σας ανέφερα- αποτελούνται από βρέφη, νήπια παιδιά δημοτικού μαθήτριες και άτομα που ανήκουν εις τις ευπαθείς ομάδες.

6) Καθημερινά από εμπρός από την είσοδό μας διέρχονται μητέρες με νήπια για το Νηπιαγωγείο και μαθητές για το Δημοτικό Σχολείο.

Τα άτομα αυτά, υπόψιν ότι θα διανυκτερεύουν εις το χώρο όλο το 24ωρο, πιθανόν και λόγω χειμώνος θα εισέρχονται βιαίως και εντός της πολυκατοικίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιτότητας για την επομένη ημέρα με το άνοιγμα των γραφείων .

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ίδιων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας αυτής, οι υπάλληλοι μόνο θα είναι περισσότεροι από 200».

Ακούστε τις δηλώσεις του: ΕΔΩ

Επιμέλεια: Λυδία Καραθανάση

https://www.zougla.gr/