15.1.21

“Επιχείρηση παλινωδίες”! Ο κορονοϊός, η κυβέρνηση και τα “Ίμια” των λοιμοξιολόγων



“Επιχείρηση παλινωδίες”! Αυτή είναι η κωδική ονομασία που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία. Παίζουν με τα νεύρα των πολιτών, στους οποίους σταθερά κουνάνε το δάχτυλο και σήμερα ο πρωθυπουργός με πολύ άνεση μας ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων αυξάνεται στα 500 ευρώ!

Στη Βουλή ακούμε από το πρωί πολλές “εξυπνακίστικες ατάκες”, λεκτικά “εφευρήματα” αλλά τίποτα να πείθει τους πολίτες ότι η “στρατηγική” που ακολουθείται κάπου οδηγεί και για την υγειονομική κρίση και για την οικονομία!

Τη μία εβδομάδα οι πολίτες ζουν σενάριο “ταινίας τρόμου”, όπου τους λένε ότι κάθε μετακίνηση ,κάθε επαφή ακόμη και με συγγενικά τους πρόσωπα μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμη!

Οι πολίτες τηρούν τα μέτρα -στη πλειοψηφία τους τουλάχιστον- και η κυβέρνηση τη δεύτερη μέρα του χρόνου τους ανακοινώνει …λοκντάουν!
Μετά απ΄ όλα αυτά σήμερα ανακοινώνουν άνοιγμα καταστημάτων με ραντεβού, όπου οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται σ΄ αυτά και να ψωνίζουν και click away στις επιβαρυμένες περιοχές. Το υπουργείο Ανάπτυξης μάλιστα ,σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να να ανοίξουν και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Έφυγε ο κορονοϊός ή τελικά κακώς έκλεισε τελείως η αγορά που τώρα σπεύδουν να τη σώσουν…

Όλα αυτά γίνονται βεβαίως με τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων. Κι εδώ υπάρχει το ερώτημα: αυτές οι εισηγήσεις γίνονται με ή χωρίς κυβερνητική πίεση; Την απάντηση όλοι την υποψιαζόμαστε ,ακριβώς λόγω των παλινωδιών που διαπιστώνουμε.

 

Όπως έχουμε ξαναγράψει οι λοιμοξιολόγοι θα πρέπει να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα για το τι πρέπει να γίνει ,προκειμένου να ξεμπερδέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την υγειονομική κρίση. Το να βάζουν “νερό στο κρασί” τους μπορεί να τους επιφυλάσσει την τύχη που συχνά έχουν οι στρατιωτικοί, όταν μια κρίση δεν πάει καλά και όλοι οι πολιτικοί που τους “χτυπούσαν” φιλικά την πλάτη , τους…αποκεφάλισαν! Είναι κοντά και η επέτειος των Ιμίων…

 

Τα λάθη που έχουν γίνει είναι ήδη πολλά, όπως και οι νεκροί που θρηνεί η χώρα. Από το καλοκαίρι πληρώνουμε διαρκώς την επιπολαιότητα της κυβέρνησης. Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε ο τουρισμός το καλοκαίρι είναι περίτρανη απόδειξη. Τα όσα αποκαλύφθηκαν από τον Α.Γεωργιάδη για τη Θεσσαλονίκη ακόμη μία. Υπάρχουν πολλές ακόμη… Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πολλά εμβόλια! Προκαλεί ερωτήματα η ικανοποίηση που εκφράζει ο πρωθυπουργός με την πρόβλεψη ότι 2.000.000 πολίτες θα ΄χουν εμβολιαστεί μέχρι το Μάρτιο. Ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας πως θα ανοίξει; Δεν αρκούν οι επικοινωνιακές ατάκες περί “εμβολιόδεντρων” για να ξεπεραστεί το ερώτημα. Όλες οι χώρες ψάχνουν λύσεις εκτός ΕΕ και μόνο στην Ελλάδα…πρωθυπουργός και υπουργοί σοκάρονται και μόνο με τη σκέψη.

Προφανώς πρέπει να βρεθούν λύσεις για την αγορά, πάντα όμως έχοντας ως πρώτο στόχο την ασφάλεια των πολιτών.
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την Παιδεία. Άνοιξαν νηπιαγωγεία και δημοτικά για να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους γονείς αλλά και τις επιχειρήσεις. Με τις υπόλοιπες βαθμίδες; Με τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές φέτος; Με τους φοιτητές, ειδικά αυτούς της επαρχίας που οι γονείς τους πληρώνουν ενοίκια τόσους μήνες, ασχολείται κάποιος ή προέχει η “αστυνομία πανεπιστημίων”;

https://www.militaire.gr/