27.1.21

Άγκυρα κατά Γαλλίας-Ελλάδας: ''Επιθετικές κινήσεις από το Παρίσι'' ''Οι Έλληνες με τα Rafale στοχοποιούν την Τουρκία''

Οι Τούρκοι δείχνουν τρομοκρατημένοι με την αγορά των μαχητικών Rafale και άρχισαν τις επιθέσεις στην Γαλλία! Ο ερχομός του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» και η επίσκεψη Παρλί δημιουργούν νέα δεδομένα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.   

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:  

 

''Οι Γάλλοι αυξάνουν την ένταση στη περιοχή. Με απόφαση Μακρόν, το «Charles de Gaulle» έρχεται στην Α. Μεσόγειο για ασκήσεις. Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει την Ελλάδα εντός της. Το Παρίσι με κάθε τρόπο δείχνει πως βρίσκεται στο πλευρό της Αθήνας'', αναφέρουν οι Τούρκοι και συνεχίζουν:


''Η  Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δήλωσε μεταξύ άλλων χθες, ότι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ενώ το περίφημο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο, υπό τη συνοδεία φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ειδικότερα, η Γαλλία θα συμμετέχει: 

στην άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ», με την ανάπτυξη μακράς εμβελείας αεροπορικών δυνάμεων, που θα συμπεριλαμβάνει έως και 170 αεροπόρους, τέσσερα Rafale, δύο Α400M Atlas και ένα MTT Phoenix.

στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που διοργανώνεται εδώ στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 22 Απριλίου με τέσσερα «Μιράζ 2000» και οκτώ Rafale στο πλευρό αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεων από το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία.'' 

 

Γιατί ανησυχούν οι Τούρκοι  


 
Mε τους πυραύλους Meteor τα Rafale θα μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά πριν ακόμα μπουν στο Αιγαίου, μόλις ξεμυτίσουν από τα τουρκικά παράλια. H συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και Παρισιού αλλάζει για τα καλά τις ισορροπίες στο Αιγαίο και αυτό το γνωρίζουν στην Άγκυρα!