6.1.21

κ. Πρωθυπουργέ!. Συμπεριφερθήκατε προς τους Αγίους Αρχιερείς μας, με ανάρμοστο τρόπο και είστε άδικος και εχθρικός, προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας!

   

Γράφει : Ο συνεργάτης μας  Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής

 

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Σ' αυτό το λοκντάουν, ο χώρος που τηρεί με το καλλίτερο τρόπο (και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια), τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, είναι ο χώρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!.

Κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς μας, ο κάθε πιστός βλέποντας, τον υποδειγματικό τρόπο, τήρησης των αυστηρών μέτρων, ένιωθε ασφαλής!.

Αυτή την ασφάλεια, κύριε Πρωθυπουργέ, την ένιωσα και εγώ ο ίδιος, στον εκκλησιασμό μου Την Αγία Ημέρα της εορτής των Χριστουγέννων, καθώς και στον εκκλησιασμό μου Την Αγία Ημέρα της εορτής του Αγίου Βασιλείου και Της Περιτομής Του Κυρίου μας, την Πρωτοχρονιά!.

Σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ, που οι πελάτες συνωστίζονται ο ένας δίπλα στον άλλο (χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις) και έτσι κάθε καταναλωτής, δεν αισθάνεται ασφαλής!.

Με αυτό τον υποδειγματικό τρόπο που λειτουργούν οι Εκκλησίες μας, σ' αυτό το λοκντάουν, η διασπορά του κορωνοϊού, στους ιερούς χώρους είναι μηδαμινή, για να μη πω μηδενική!.

Έρχεστε όμως εσείς, (με το νέο αυστηρότερο λοκντάουν των 8 ημερών) και κλείνετε ξανά τις Εκκλησίες χωρίς καν να ενημερώσετε τον επικεφαλής της Ορθοδόξης Εκκλησίας μας, Αρχιεπίσκοπο κ.κ Ιερώνυμο..

Αντί, κύριε Πρωθυπουργέ, να επιβραβεύσετε δημόσια τους Άγιους Αρχιερείς μας, που με τη μέριμνα τους και με τη συμβολή των ευλαβών κληρικών μας, οι Ιεροί Ναοί μας, έγιναν σήμερα απόρθητοι στον κορωνοϊό, τιμωρήσατε τους Αγίους Μητροπολίτες μας και τους κλείσατε τις Εκκλησίες την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων!.

Και έτσι, στην εορτή των Αγίων Θεοφανείων (που βαπτίζεται ο Θεάνθρωπος Χριστός μας και φανερώνεται ο Τριαδικός Θεός μας ) , δεν θα βρίσκεται κανένας πιστός. μέσα στους Ιερούς Ναούς μας!.

Μάλιστα με το κλείσιμο των Εκκλησιών μας, κατά την εορτή των Αγίων Θεοφανείων διαπράξατε διπλό αμάρτημα!.

1) Εντελώς άδικα και με προκλητικό τρόπο κλείσατε τις Εκκλησίες, ενώ είναι σήμερα οι πιο ασφαλείς χώροι.

2) Αφού είχατε υποσχεθεί στους Άγιους Αρχιερείς μας, ότι οι Εκκλησίες θα μείνουν ανοικτές τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, δεν τηρήσατε αυτή την υπόσχεση σας, ξεγελάσατε τους Σεβαστούς Μητροπολίτες μας και τους αφήνετε Αυτή Την Αγία Ημέρα Των Θεοφανείων να λειτουργήσουν στους Μητροπολιτικούς Ναούς τους, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας πιστός!.

Με αυτή όμως την ανάρμοστη συμπεριφορά σας, απέναντι στους Αγίους Αρχιερείς μας, δείχνετε ότι δεν σέβεστε τα Ιερά Πρόσωπα τους και το Ιερό σχήμα τους και Τους γράφετε στα παλαιά των υποδημάτων σας!.

Και γενικότερα, κύριε Πρωθυπουργέ με την όλη στάση σας, δείχνετε μια άδικη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας και μας οδηγείτε έτσι να βγάλουμε το συμπέρασμα, ότι έχετε χαμηλό έως ανύπαρκτο, τον αιματοκρίτη της Πίστης σας!.

Τέλος, εάν στην εορτή των Αγίων Θεοφανείων (στις 6/1/2021), επιμένετε οι Εκκλησίες να μείνουν κλειστές (παρά την αυστηρή τήρηση των μέτρων, που εφαρμόζουν μέσα στους Ναούς μας, οι Άγιοι Αρχιερείς μας), εγώ από την πλευρά μου, κύριε Πρωθυπουργέ, ως Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός, μέσα στη συνείδηση μου, θα σας κατατάξω στους εχθρούς και τους διώχτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και της Ορθόδοξης Πίστης μας και καλώ όλους τους ομόθρησκους αδελφούς μου να πράξουν και αυτοί το ίδιο!.

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ