30.1.21

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Πληρότητα" στα...κρατητήρια! 18 Συλλήψεις!!!

 


Αυτόφωρες συλλήψεις (18) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών. 


Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δεκαοκτώ (18) ατόμων, για διάφορα αδικήματα.


Συγκεκριμένα:


  • (5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων. Μεταξύ αυτών και 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο έλεγχο αστυνομικών ομάδας “Ζ” και απέρριψε σακούλα που περιείχε (208) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Αφού ανέπτυξε ταχύτητα κάνοντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς, συγκρούστηκε με άλλο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Από την κατοχή του κατασχέθηκε χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με πώληση ναρκωτικών ουσιών, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.


  • (5) άτομα για περίπτωση κλοπής και απόπειρες κλοπής. 


  • (1) άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη και κράτησή του, για ληστεία. Πρόκειται για 33χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου.


  • (5) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα, καθώς στερούνταν    σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων.


  • (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και του νόμου περί όπλων.


  • (1) άτομο για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Πρόκειται για 34χρονο ημεδαπό, ο οποίος, ξημερώματα σήμερα (30-01-2021), διαπιστώθηκε να έχει οργανώσει εκδήλωση σε κατάστημα ιδιοκτησίας του στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου, με συμμετοχή (14) ατόμων. Βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.